Du er her
Hjem > Aktuelt > Kommune-sammenslåing?

Kommune-sammenslåing?

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Nesoddpostens utsendte er på Hellviktangen cafe for å spørre tre helt tilfeldig utvalgte om hva de vet/ mener om kommune sammenslåing. Ved et av ute-bordene sitter et par som ser ganske så forelsket ut. Navnet på mannen er Leif Gunnar Laache (ca. 40 år) og han svarer gjerne på Nesoddpostens spørsmål.Vet du noe om hva en kommune-sammenslåing vil innebære for Nesodden?
-Jeg har lest den informasjonen som har stått i Amta.

Leif Gunnar Laache.
Leif Gunnar Laache.

Har du gjort deg opp en mening? -Nesodden har til nå klart seg selv. Så hvorfor skal vi ikke klare det fortsatt?

Tror du din stemme betyr noe? -Håper det.

Og har du tenkt deg på folkemøte i morgen? -Nei, det prioriterer jeg ikke. Kan les om det i Amta og Nesoddposten.

Og du bor på Nesodden?
-Ja, har gjort det i 15 år. Nesodden er landlig, grønn og fin. Og så møtte jeg”true love” her ute. Er vel litt lettlurt. Vi ler, og er enige om at det å tro på ”true love” er tingen.

Nede ved stien langs vannkanten kommer det et eldre ektepar gående sammen med barnebarnet sitt. Det er Unni og Olav Råmundal. Og Olav er også positiv til å uttale seg om en eventuell kommune sammenslåing.

Olav Råmundal
Unni og Olav Råmunda med barnebarnet.

-Jeg har lest informasjonen som kommunen har sendt ut, sier han, – samt underlags-materialet. I sum synes jeg  utredningen som laget gir lite informasjon om hva alternative løsninger vil innebære. Det burde vært gjort vurderinger av hva som er best for Nesodden, burde hatt konkrete forslag. 

Skal du på folkemøte i morgen? -Kanskje.

Tror du din stemme betyr noe? Olav Råmundal smiler og svarer:- Svært lite. Og nå er barnebarnet utålmodig, dette synes hun var kjedelig, men stiller aller nådigst opp til fotografering sammen med besteforeldrene.

Yvonne Sleutelberg.
Yvonne Sleutelberg.

Oppe i leserommet på Hellviktangen treffer jeg Yvonne Sleutelberg. Hun er en av de som jobber på Hellviktangen cafe.

På spørsmål om hva hun vet om kommune-sammenslåing svarer Yvonne at hun har lest brosjyren som er kommet i posten, men vet for lite til å ha gjort seg opp en mening. På spørsmålet om hun skal på folkemøte i morgen svarer hun et klart nei. Og et like klart ja på om hun mener hennes stemme betyr noe.

Det var de tre jeg møtte og svarene de ga. Alle hyggelige og forekommende noe jeg opplever at Nesoddinger er.

 Gunhild Gjevjon

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: