Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Nesodden kommune har engasjert meningsmålerne for å lodde stemningen for kommunesammenslåing

Nesodden kommune har engasjert meningsmålerne for å lodde stemningen for kommunesammenslåing

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Nesodden kommune har engasjert meningsmålerne for å lodde stemningen for kommunesammenslåing: Igår fikk jeg telefon fra et markedsinstitutt, som spurte om jeg var for eller i mot ( på en skala fra 1 til 5 ) og hvilken kommune jeg eventuelt syntes vi skulle slå oss sammen med. Oslo? Frogn? Follo?

Etter en rekke spørsmål om viktighet av nærhet til kommunale tjenester , NAV , barnehager og skoler etc, var det min tur til å spørre:
Hvem er oppdragsgiver for undersøkelsen: Svar: Nesodden kommune.
Hvor mange spør dere? Svar: Mellom 600 og 800.
Hva er hensikten med denne undersøkelsen? Svar: Vet ikke

Gjennom Amta har jeg fått inntrykk av at politikerne har problemer med å definere om og hvilken kommune man skal gifte seg med. Innbyggerne vet med andre ord ikke hva flertallspartiene Høyre og AP går inn for, hva som er foretrukken partner , og så vidt jeg vet , har ingen konkret utredning om konsekvenser av ulike alternativ. Dette er i seg selv ganske oppsiktsvekkende.
Så er vel hensikten med undersøkelsen å lodde stemningen blant innbyggerne istedet, og eventuelt hjelpe politikerne på veien.
Ser fram til resultatet som jeg antar vil bli publisert av kommunen i full åpenhet. Og tilslutt minne om at meningsmålinger ikke erstatter folkeavstemninger, som svært mange andre kommuner gjennomfører i disse dager. Det burde også Nesodden gjøre, etter at flertallet i kommunestyret har mannet/kvinnet seg opp til å komme med et konkret forslag.

Tore Fossgård

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: