Du er her
Hjem > Bøker > Bokelskere

Bokelskere

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.
11525_386778504754203_1566619554_n bøker
Til deg som elsker bøker og liker å skrive vakkert om disse.

Til deg som elsker bøker og liker å skrive vakkert om disse våre venner: I Nesoddposten kan du gjøre det. Hver fredag har vi bokanbefalinger, din kan bli den neste. Send den inn til: mail@nesoddposten.no og merk innlegget med BOKANBEFALING.

Her er noen sitater om hva bøker kan bety:

Manguel, Alberto forteller i sin bok: «En historie om lesning» følgende historier:

Når vi på dommens dag kommer med bøkene våre under armen og vi, som alle andre, kommer til den allmektige for å få vår lønn, da vil Gud se på oss, vende seg til St. Peter og si, ikke uten en viss misunnelse: ”Hør her, disse trenger ingen lønn. Vi har ingenting å gi dem. De har elsket å lese”.

«Jeg kunne selvsagt lest bøker på en liten skjerm. Jeg kunne også ha virtuell sex. Det er en mulighet, men ikke å foretrekke. Teknikken er alltid i utvikling, men den byr også på valg,  på fordeler og ulemper.  E-bokas fremmarsj gjør ingen forpliktet til å velge en slik løsning.  Kanskje, hvis jeg skulle reise til mars og være borte i seks år . Ikke ellers»

Botemiddelet mot fanatisme finner forfatteren Amos Oz …» i fantasien, i den kraft som finnes i litteraturen. I det å kunne ”forestille seg den andre”, i det å leve seg inn i andres liv, i empatien.»

En av forskjellene på 1. og 2 verdenskrig mener forfatteren Stefan Zweig er at under 1. verdenskrig hadde ordet enda en viss makt. Under 2.verdenskrig ble ordet forbudt og brent.

Og så til slutt et sitat fra «Spørsmålenes bok» av Edmond Jabes: «Være i boken. Være med i spørsmålenes bok, være del av den, og bære ansvaret for et ord eller en setning, et avsnitt eller et kapitel. Kunne erklære: «Jeg er i boken. Boken er mitt univers, mitt land, mitt tak og min gåte. Boken er mitt åndedrett og min hvile.»

Jeg står opp når jeg blar om en side, jeg legger meg med den siden jeg legger fra meg. Kunne svare : «Jeg tilhører slekten av ord man bygger boliger med», og vite med sikkerhet at dette svaret fremdeles er et spørsmål, at denne boligen er truet uten opphør. Jeg vil påkalle boken og vekke opp spørsmålene.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: