Du er her
Hjem > Forsiden > Resultater fra innbyggerundersøkelsen om kommunereformen i Nesodden kommune

Resultater fra innbyggerundersøkelsen om kommunereformen i Nesodden kommune

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

På vegne av Nesodden kommune har Opinion gjennomført en representativ innbyggerundersøkelse om kommunereformen. Resultatene er nå klare. 800 innbyggere fra hele kommunen har blitt oppringt i mars med spørsmål om tilhørighet og hvilke valg man ville tatt om det var folkeavstemming om kommunesammenslåing.

Spørsmålene var på forhånd godkjent av en samlet politisk styringsgruppe. 16-åringer har også blitt oppringt. Dataene er vektet på kjønn og alder for å gjenspeile sammensetningen i kommunen.

Meninger om sammenslåing

Det er signifikant flere som svarer at de ville stemt nei (43 %) enn ja (23 %) til kommunesammenslåing, men nei-siden har ikke et flertall i og med at vet ikke-/ingen mening-andelen er 33 %. Dersom Nesodden skulle bli del av en ny og

større kommune, er det flere som svarer at Nesodden bør orientere seg mot Frogn (41 %) enn mot Oslo (27 %) og mot alle Follo-kommunene (21 %).  Flertallet (51 %) mener man vil få mindre innflytelse på viktige saker i en større kommune. 17 % mener man vil få mer innflytelse. Innbyggerne er delt omtrent i to i spørsmålet om de tror at en større kommune vil gi bedre (36 %) eller dårligere (34 %) kommunale tjenester. 25 % velger midtpunktet.

Tjenester det er viktigst å ha nært tilgjengelig er skole, barnehage og helse- og omsorgstjenester.

LES OGSÅ: Opinions undersøkelse om kommunesammenslåing: Nesten dobbelt så mange sier nei

Meninger om sammenslåing

85 % av kommunens innbyggere oppgir at de føler svært stor eller ganske stor tilhørighet til grenda/nærmiljøet sitt, noe som er en svært høy andel. 82 % av kommunens innbyggere oppgir at de føler svært stor eller ganske stor tilhørighet til Nesodden, også det en svært høy andel.

62 % av kommunens innbyggere oppgir at de føler svært liten eller ganske liten tilhørighet til Frogn. Kun 14 % føler stor tilhørighet.

59 % av kommunens innbyggere oppgir at de føler svært liten eller ganske liten tilhørighet til Follo. Kun 14 % føler stor tilhørighet.

56 % av kommunens innbyggere oppgir at de føler svært stor eller ganske stor tilhørighet til Oslo. 23 % føler liten tilhørighet.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: