Du er her
Hjem > Forsiden > En stemningsrapport fra møtet på litteraturhuset i Oslo 11.4. ad. lansering av boken ”Folkestyre eller elitestyre? – kommunereform i perspektiv.

En stemningsrapport fra møtet på litteraturhuset i Oslo 11.4. ad. lansering av boken ”Folkestyre eller elitestyre? – kommunereform i perspektiv.

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.
"gutta boys": Martin Kolberg – Arbeiderpartiet, Per Olaf Lundteigen – Senterpartiet, Michael Tetzschner – Høyre. Alle tre medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.
«gutta boys»: Martin Kolberg – Arbeiderpartiet, Per Olaf Lundteigen – Senterpartiet, Michael Tetzschner – Høyre. Alle tre medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Til å diskutere tema i boken har forlaget invitert «gutta boys»: Martin Kolberg – Arbeiderpartiet, Per Olaf Lundteigen – Senterpartiet, Michael Tetzschner – Høyre. Alle tre medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Menn med mye makt. Lundteigen kommer med ”uskyldige spørsmål”, som ikke er så uskyldige. Han er humoristisk og med klare meninger om at en kommunefusjon/sammenslåing må være lokalt forankret og at det må avholdes folkeavstemninger om dette. Noe han og Kolberg er enige om. Men se det vil Sanner & co skal være opp til det enkelte kommunestyre å avgjøre. Hvorfor spørre innbyggerne i kommunen? 

 Og da er vi fremme ved den tredje representanten i panelet  Høyres Tetzschner. Han slår til med å kalle møtet han er til stede på for et bekjennelses-møte, men klarer selv ikke å svare på spørsmål som blir reist. En sjelden arrogant og nedlatende plante, tenker Nesoddpostens utsendte.  Å oppleve han og Lundteigen sammen er virkelig å se inn i to helt forskjellige verdener.

Det er på dette tidspunktet jeg får følelsen av å være tilstede på en teaterforestilling, der Høyre bruker alle de maktmidler de har for å få den avslutningen på forestillingen som de ønsker seg. Tror jeg derfor vil sitere  ordfører Sigrun Prestbakmo  fra Salangen som sa : ”Jeg er ikke fylkesmannens , men ungenes og befolkningens redskap”. Hun er lysende klar på at Salangen fortsatt skal være en egen kommune. Ordfører Nina Sandbergs kommentarer om  at  ” kommunene  er på vill jakt etter dansepartner,»  er også verd å nevne.

 Gunhild Gjevjon

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: