Du er her
Hjem > Bøker > Bevæpnet med bøker.

Bevæpnet med bøker.

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.
Bevæpnet med bøker.
Bevæpnet med bøker.

Jostein Sandvik, politioverbetjent i Follo politidistrikt sier i artikkelen: «Bevæpnet med bøker «(Klassekampen 9.1.2016) følgende: «Når barn og unge kommer i kontakt med norsk kultur og litteratur i skole, forebygger det kriminalitet. » Han viser der blant annet til at …»kanadiske forskere i flere studier de siste årene påpeker at det å lese skjønnlitteratur gjør oss bedre i stand til å forstå og sympatisere med andre mennesker.»

Sandvik sier videre at det er «viktig å utvikle det han kaller for emosjonelle ferdigheter hos barn og unge»… «Det handler om å kunne sette seg inn i andre menneskers tanker og følelser. Dagens unge må trenes til å undertrykke egne behov og lære seg å se en sak fra andres perspektiv.  Det kan de trene på gjennom å lese litteratur, og da blir det ikke like lett å tolke et annet menneske som fiendtlig.»

Nesoddpostens råd til  foreldre, lærere og politikere blir derfor: «Bevæpn» barn og unge med bøker!

Anbefalt bok: Gardell, Jonas: Jenny. http://www.nesoddposten.no/?s=jonas+gardel

Gunhild Gjevjon

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: