Du er her
Hjem > Forsiden > 2/3 av høringsuttalelsene sier nei til kommunesammenslåing

2/3 av høringsuttalelsene sier nei til kommunesammenslåing

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Fristen for å levere høringsuttalelse gikk ut 10. april. Det kom inn hele 121 innspill, og administrasjonen har hatt en stor jobb med å sortere de ulike innspillene. Men nå er resultatet klart:

Hele 80 av uttalelsene går inn for at Nesodden skal fortsette som egen kommune. 13 innspill har som hovedprioritet sammenslåing med Frogn og Ås, 8 går inn for en større Follokommune, 12 ønsker innlemmelse i Oslo, mens de øvrige ikke tar klar stilling (bl.a. bare ønsker å overta nordre Frogn).

LES OGSÅ: Opinionsundersøkelsen

Dette synes godt å avspeile synet også blant kommunestyrerepresentantene på Nesodden. Da kommunestyret 20. april behandlet spørsmålet om å gå inn i intensjonsforhandlinger med fem av Follokommunene, var det bare Høyre som stemte for dette. Det ble vedtatt at Nesodden skulle stille med observatører i disse forhandlingene for å følge debatten der. Dermed blir det kommunestyret som 4. mai endelig tar stilling om vi fortsatt skal beholde kommunegrensene våre. Og dersom de folkevalgte følger innbyggernes råd, viser både Opinionsundersøkelsen og høringsuttalelsene at det store flertallet på Nesodden sier nei til sammenslåinger i alle varianter.

Så er også folkeavstemninger i gang over landet. I Akershus hadde vi den første 25. april. Et morsomt poeng er at resultatet i Rælingen (vår kjære rådmanns hjemkommune) var at hele 85.2% sa nei til sammenslåing.

-reier

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: