Du er her
Hjem > Forsiden > Blylaget nedenom og hjem, takk

Blylaget nedenom og hjem, takk

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

En gang i året har vi sommerfest. Da kommer det venner fra Oslo og omegn – og vi bader, spiller fotball, brenner bål og danser. Dagen derpå skal folk hjem og det er buss 560 som skal frakte Oslofolket til Nesodden Brygge. Men så er det dette med bussholdeplasser på Nesodden. Du må liksom ha bodd her en stund for å vite hvor de er, i alle fall noen av dem. På Blylaget for eksempel, er det som vanlig to bussholdeplasser – en på hver side av veien. Begge har blått og hvitt buss skilt med tilhørende  busslomme så alt er på stell, tilsynelatende…

Tonje Gjevjon
Tonje Gjevjon

For den ene bussholdeplassen er ikke er i bruk. Den har ikke vært i bruk på 15 år, men det vet jo ikke folk som er på besøk. De stiller seg på feil side og venter mens de ser bussen kjøre forbi i motsatt retning. Så etter en stund får vi telefon og kommer på at oj.., vi glemte å nevne akkurat den detaljen.

Et godt kollektivtrafikktilbud er god miljøpolitikk. Men på Blylaget er busstilbudet dårligere i dag enn på 20 år. På en del avganger går faktisk ikke bussen nedenom Blylaget engang. Så da må man gå fra Jaer eller Hasle om man vil helt hjem. Og de fleste vil jo det – helt hjem.

I festantrekk på strekninger uten fortau på kveldstid i mørket vinterstid er det faktisk litt ugreit å stable seg hjemover, selv for unge friske folk. I tillegg er det litt irriterende at bussen i stedet for å kjøre nedenom Blylaget står parkert på Jaer bussholdeplass en god stund før den kjører mot brygga igjen. Hvorfor kunne den ikke bare kjørt nedenom Blylaget, tatt hele runden?

Selv om vi bor på Blylaget – uti huttaheita  – så trenger vi et godt kollektivtrafikktilbud. Ikke alle som bor i området er unge og friske. Skal eldre og folk med helse-issues komme seg ut og hjem, trenger vi at bussen kjører nedenom Blylaget. Tar hele runden, liksom.

En  popstjerne som meg i gullbukse, høye hæler, med spesifikk hårsveis full av miljøskadelig hårsparay og klirrende polposer i hver hånd trenger det også.

Men kommunen sier de satser på busstilbudet. Det nye er en shoppingbussrute som går til Vinterbro én gang i timen. Én gang i timen? Og som om ikke det var nok, har noen bestemt at ingen av  disse avgangene skal gå nedenom Blylaget.

Kunne man tenkt seg at den shoppingbussen gikk helt til Ski, hvor det er både legevakt, politistasjon, tannlege, skattekontor, kino og alt den andre et moderne tettsted har?

Vinterbro er ingenmannsland – et fuckings shoppingsenter! Hva med et kollektivtilbud som frakter oss til sivilisasjonen?

Tonje Gjevjon

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: