Du er her
Hjem > Bøker > Danielsson, Katarina. Livet vinker (som en Kurt). Oslo 2003. 174 s

Danielsson, Katarina. Livet vinker (som en Kurt). Oslo 2003. 174 s

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Her møter vi to små familier – ekteparet Sara og August, i femtiåra og med to voksne døtre, og en alenemor med en den niårige sønnen Kurt.

Danielsson, Katarina. Livet vinker (som en Kurt).
Danielsson, Katarina. Livet vinker (som en Kurt).

August er en ”beige”- altså ganske alminnelig – person, han er elektriker, elsker sin familie, men føler seg nokså ukul. Det blir ikke bedre av at kona Sara plutselig begynner å trimme, bruke sminke og kjøper nye klær. Ikke rart han begynner å tvile på hennes kjærlighet! Guttungen Kurt er oppkalt etter Curt Cobain, og han synes det er teit å være oppkalt etter en rockemusiker som brukte dop og endte opp død! Faren hans er en ikkenærværende rockemusiker pt bosatt i London. Men han har en mormor, heldigvis.

Kurt er en ensom gutt, som tenker en masse, og han er en gutt å bli glad i.

De to familienes liv løper parallelt, og toucher hverandre innimellom. En allmektig forfatterstemme bryter av og til inn i historien, når hun synes den blir litt vond. Dette er en sjarmerende, liten bok, med masse humor og litt klump i halsen – den tipper kanskje noe over i det sentimentale, og er vel en ”enten –  eller bok” : leseren sjarmeres eller synes den er en bagatell. Språket er lett og muntlig, og altså – en deilig , liten bok, men ikke stor litteratur, hva nå det er.

Forfatteren er islands/svensk, født i 1975, og bor i Landskrons. Hun har arbeidet som journalist og redigerer.

Inger Andersen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: