Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Spørsmål til Truls Wickholm

Spørsmål til Truls Wickholm

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

I disse dager når vi diskuterer utflagging av Nesodden sin selvbestemmelse til Ski, kan det være interessant å se på likheter med det du skal være med og avgjøre i Stortinget.

Regjeringen går nå inn for at den øverste myndigheten for norsk finanssektor skal flyttes til Brussel og Luxemburg. Dette er den største avgivelsen av norsk suverenitet siden inngåelsen av EØS-avtalen. Saka skal avgjøres i Stortinget allerede før sommerferien uten særlig offentlig debatt. Fordi dette er en så alvorlig avståelse av suverenitet, krever Grunnloven ¾ flertall blant minst 2/3 av Stortingets representanter.

Stortingets finanskomite har nylig avholdt en høring om denne saka. Leder for Nesodden AP, Truls Wickholm, er også medlem av finanskomiteen (vara for Stoltenberg). For oss som bor på Nesodden er det derfor av stor interesse om Truls Wickholm kan svare på følgende spørsmål:

  1. Vil du støtte dette forslaget om utflagging av kontrollen med norsk finansvesen til EU når dette blir behandlet i Stortinget?
  2. Dette forslaget vil også åpne (gi presedens) for utflagging av norsk suverenitet på energi-, data- og telekomsektoren. Det er Frp og Høyre positive til. Er dette også ditt synspunkt?

Hvor viktig det er å ikke være underlagt EU i finanspolitikken, har islendingene lært grundig. Nå gjør EU styringen av finanssektoren enda mer overnasjonal. Vil Norge lære?

Odd Edvardsen og Geir Christensen

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: