Du er her
Hjem > Kommunepolitikk > HUSK Å STEMME PÅ SØNDAG!

HUSK Å STEMME PÅ SØNDAG!

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Forhåndsavstemning ble avsluttet onsdag. Hvis du ikke har stemt enda, er de vanlige valglokalene åpne fra kl 9 til 21 søndag 12. juni.

I Nesodden kommune er det anledning til å stemme hvis du fyller 16 år i løpet av 2016. Det betyr at det er 14.793 stemmeberettigede. Fagsjef Torunn Friisk i Nesodden kommune opplyser til Nesoddposten at det totalt er 3204 personer som har benyttet seg av elektronisk forhåndsstemmegivning, som tilsvarer hele 21.7% av de som kan stemme! Kommunen sendte ut sms-varsel til de fleste husstander mandag 6.6., noe som resulterte i 528 stemmer. Svært mange har også avgitt stemme på servicetorget i Tangenten.

Ja eller nei til kommunesammenslåing får stor betydning for Nesodden i lang tid framover. Blir det et godt frammøte og et solid neiflertall, skal det bli vanskelig å tvinge oss sammen med andre kommuner, eller komme tilbake med nye omganger de nærmeste årene. For øvrig tror Nesoddposten at det vil bli neiflertall i flere av de fem Follokommunene, og at det også vil bli nei i noen av kommunestyrene. I Ås og Enebakk er det politisk flertall mot sammenslåing, mens det i Ski etter det vi erfarer er 20 representanter mot og 21 for. I alle disse kommunene vil resultatet av folkeavstemningene få stor betydning.

På Nesodden er det som kjent bare Høyre som går inn for innlemmelse i en eventuell ny Follokommune, men også her er det viktig med et godt frammøte. Så møt opp i valglokalet 12. juni og stem!

-reier

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: