Du er her
Hjem > Forsiden > NESODDEN IN OUR HEARTS!

NESODDEN IN OUR HEARTS!

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Nesodden er Norges Bahamas. Grønn, landlig og med engasjerte innbyggere.
Det er noe med beliggenheten rett utenfor Oslo, bare en 20 minutters fergetur unna sentrum av Oslo. Ferga er et eget kapittel – kaffe, forberedelser til jobb og i god flyt. Innimellom møter man kjente.

Nesodden er ikke hva det engang var – heldigvis for noen, uheldigvis for andre. Men verden går videre og utvikling er vanskelig å unngå.

Jeg har allerede nevnt at Nesodden har engasjerte innbyggere. Det betyr at ikke noe nytt slipper til uten avisinnlegg og debatt. Om det er bra eller dårlig, kommer an på hvem du spør. Men debatt og uenighet er viktige deler som må være på plass om man skal kunne definere seg som et demokratisk samfunn.
Uansett, på Nesodden er det en kontinuerlig  ”dialog”  mellom engasjerte innbyggere  og politikere i posisjon. Det medfører at befolkningen blir godt informert om saker som angår dem. Det burde være et pluss.
Vi er alle små prikker med begrenset tid på jorda. Vi betyr noe for familie og venner, men for verden og livet på jorda som helhet er vi stort sett uvesentlige.

Som lokalsamfunn er Nesodden likevel viktig for hver og en av oss. Det er her vi bor og har fritiden vår – her er vi hjemme.
Selv bor jeg i en slags zoologisk hage der alt fra gjess, elg, rev, hønsehauk, rådyr, gaupe og grevling er en del av dyrelivet. Blomster, busker og trær, tjern og sjø- det er jo det rene paradis. Ikke rart folk er engasjerte og vil det beste for halvøya.

For det er dét det handler om, vi har alle Nesodden in our hearts. Og vi vil bevare naturen, dyrelivet – den roen som er her. Vi vil at det skal være rom mellom husene. Det er det som gjør at vi kan gå barbeint ut av døra, høre fuglekvitter og kjenne sola i nakken uten at støy eller høyblokker skygger for naturen.

Tonje Gjevjon
Performancekunstner

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: