Du er her
Hjem > Forsiden > DET BLE 77% NEI PÅ NESODDEN

DET BLE 77% NEI PÅ NESODDEN

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Det foreløpige resultatet av folkeavstemningen om kommunesammenslåing viste at valgdeltakelsen var på ca 37%. Av disse stemte 77% nei, 21.4% ja, mens det var 1.5% blanke stemmer.

Resultatene ellers i Follo:
Ås: 52% deltakelse, 66.7% nei, 32% ja.
Frogn: 33% deltakelse, 70% nei, 28% ja.
Enebakk: forhåndsstemmene gir 82% nei.
Ski: 36.4% deltakelse, 44.8% nei, 55.2% ja.
Oppegård har ikke hatt folkeavstemning om saken.

å Berger skole var valgstyret klar til å ta imot fra i morges - f.v. Øyvind Solum (MdG), Jørn Berthelsen (H), Liv Jessen (Ap), Anne Elisabeth Østreng (Frp) og Stine G Skar fra kommunen.)
å Berger skole var valgstyret klar til å ta imot fra i morges – f.v. Øyvind Solum (MdG), Jørn Berthelsen (H), Liv Jessen (Ap), Anne Elisabeth Østreng (Frp) og Stine G Skar fra kommunen.)

Etter Nesoddpostens vurdering må dette bety at det ikke blir noe av en storkommune i Follo. Resultatet i Ås er spesielt viktig pga. at de andre kommunene har en forutsetning om at Ås må være med, ikke minst pga. sin beliggenhet. Med både et relativt godt oppmøte og mer enn dobbelt så mange neistemmer, har kommunestyret i Ås fått en helt klar tilbakemelding. Likeledes viser resultatene i både Frogn, Enebakk og på Nesodden et overveldende flertall for å bevare kommunene som de er i dag.

At oppmøtet på Nesodden ble såpass lavt, har nok flere grunner. Først og fremst var avstemningsgrunnlaget utydelig, og kan ha virket forvirrende på folk. Dernest har det vært svært få som har drevet ”valgkamp” for å få folk til å stemme – de aller fleste partiene har bare nøyd seg med oppfordringer på sosiale medier. Forhåndsstemmegivningen ble avsluttet allerede på onsdag, og søndag var neppe noen god dag å ha avstemningen på. Da får vi bare håpe at de partiene som har vært mer eller mindre fraværende i valgkampen ikke nå erklærer at lav deltagelse gjør folkeavstemninger lite egnet som politisk virkemiddel.

På Nesodden skal kommunestyret gjøre vedtak om hvordan de skal forholde seg til stemmeresultatet onsdag 15. juni. I de øvrige Follokommunene skal saken behandles 20. juni. Vi går spennende tider i møte!

-reier

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: