Du er her
Hjem > Forsiden > Hva skjer når det ikke lenger er noen ledige rom på Nesoddtunet sykehjem?

Hva skjer når det ikke lenger er noen ledige rom på Nesoddtunet sykehjem?

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.
nesoddtunet-233kb
Nesoddtunet.

På siste kommunestyremøte (25.05.2016) sa ordfører Nina Sandberg: ”Det planlegges åpning av de siste rommene på Nesoddtunet 1. juni. Det betyr at Nesoddtunet har fullt pasientbelegg med 122 senger.” At alle rommene på Nesoddens eneste sykehjem nå blir tatt i bruk er bra, men hva skjer når det ikke lenger er noe ledig rom i ”herberget”? Hva med de som etter denne datoen har helsemessig behov og krav på en plass?  Skal disse nesoddingene, de sykeste og eldste av oss, igjen bli behandlet som pakkepost, bli sendt bort til andre kommuner?

Minner her om H, Ap og Miljøpartiet De Grønnes manglende prioritering av bygging av nytt sykehjem. Og om Nesoddpolitikernes lite ærerike historie i behandlingen av de eldste av oss. Hva grunnen til denne manglende prioriteringen er kan en undres over. Kan hende er et av svarene nettopp at de som befinner seg i denne gruppen verken har krefter til å heve stemmen eller tilhører en velgergruppe med makt. En velgergruppe flertallspartiene ikke tror de behøver å ta hensyn til? Noen glimt inn i politikernes manglende prioritering av de eldste og mest pleietrengende av oss:

En lenge varslet katastrofe del 2. Denne ikke gang fra 2015 eller 2005, men 2002.

Intervju med Jorunn Toje Ohme: En kriger for en verdig eldreomsorg.

Wenche Størseth, leder for Nesoddtunets venner: En fagperson politikerne bør lytte til!

Men så det er sagt: jeg er overbevist om at ”Inntaksteamet” og de ansatte ved Nesoddtunet  gjør så godt de kan, men at de pga manglende antall sykehjems-plasser og kutt i budsjettet, jobber under meget vanskelige forhold. Noe som er flertallspartienes ansvar (Ap, H og Miljøpatiet De grønne)

Statistikk viser at   Pengebruken i Pleie- og omsorgssktoren ligger langt under kommune gjennomsnittet.

At planarbeid for oppføring av 40 bemannede omsorgsboliger på Skoklefall er i gang , samt planer om bygging av 30 omsorgsboliger som OPS-prosjekt, bør i denne sammenheng nevnes. Når disse byggeprosjektene eventuelt kan taes  i bruk, er et ubesvart spørsmål. Planer om midlertidig bruk av omsorgsboliger for eldre, i Bjørnemyrveien 24, er også under arbeid.  Uansett vil bygging av et nytt sykehjem vise seg å være helt nødvendig.

Gunhild Gjevjon

 

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

One thought on “Hva skjer når det ikke lenger er noen ledige rom på Nesoddtunet sykehjem?

 1. Jeg blir bare trist når jeg leser noe slikt. At Nesoddtunet nå er fullt oppleves av både de som trenger plass og deres pårørende som meget vanskelig. At Nesoddens politikere ikke kommer på banen her, må de selv ta ansvaret for. Dette er nok ikke kommet som en overraskelse for dem, men er helt med i planleggingen av kommuneøkonomien vår.

  Vil få minne AP om programmet deres, og som de vel har forpliktet seg til å følge(?):
  * Bygge flere omsorgsboliger og legge til rette for flere seniorboliger.
  * Skaffe nok sykehjemsplasser i kommunen.
  * Samarbeide med utbyggere for å bygge boliger for ulike livsfaser og behov.

  Tja – har Ap holdt løftene sine?

  Og så har vi H som på Nesodden lovet at den enkelte (”der hver innbygger er sin egen helseminister”):
  * Ha fleksible omsorgs- og boligtilbud tilpasset den enkeltes behov
  * Vi tar Nesodden videre! (Med et fullt sykehjem i dag er vel dette å ta noe sterkt i?

  Så har vi MDG
  * Vi vil at Nesodden skal være en god kommune å leve i for alle aldersgrupper.
  * Sikre tilstrekkelige sykehjemsplasser.
  * At Nesodden skal bli en ”Livsglede for eldre”-kommune.

  Dette er bare noen utdrag fra programmene, naturligvis. Men det går jo frem tydelig at AP og MDG ønsker tilstrekkelig med sykehjemsplasser her på Nesodden. Om AP og MDG går sammen om dette punktet i programmene sine så er det håp for fremtidens eldre her på Nesodden! Og H uttrykker seg så tåkete at hva de egentlig stemmer for er uklart!

  Budsjettene kan styres stort sett av flertalls-kameratene, slik at de ansatte på inntakskontorene og Nesoddtunet ikke behøver å arbeide seg i hjel! Budsjettkutt=prioriteringer! Hva ønsker egentlig våre folkevalgte? Øke portoutgiftene på våre eldre som behandles som pakkepost?

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: