Du er her
Hjem > Bøker > Livet er for kort til ikke å ha det morsomt.

Livet er for kort til ikke å ha det morsomt.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

 

Bøker og blomster hører sammen.

Kollektivt selvmord.
Kollektivt selvmord.

Som bibliotekar og privat person mener jeg dypt og inderlig at ved å møtes og fortelle hverandre historier fra bøker og egne liv blir vi mennesker gladere, klokere og mer empatiske. I Nesoddposten under spalten «Kultur/Litteraturens hjørne” finner du derfor mange forslag på store leseropplevelser. Du finner også mange bok-anbefalingene gitt av dem som er blitt intervjuet i Nesoddposten. Mye å kose seg med her.

Min sommer favoritt er: ”Kollektivt selvmord ” av Arto Paasilinna. En fortelling som begynner en midt-sommeraften der to menn har sett seg ut samme låven for der å gjøre slutt på livet. Direktør Olli Rellonen fordi han er inne i sin fjerde konkurs og er dypt deprimert. Og offiser Kemppainen, tidligere brigadesjef i Øst Finland som plages av han ikke lenger verken har arbeid eller brigade.

Men så møtes de altså der i låven, fører en lang nattlig samtale i spedd rikelig med sprit og badstue. Noe som fører til at de begge utsetter sine planlagte selvmord.  For før de forlater livet er de blitt enige om  å holde et seminar for alle interesserte selvmords kandidater. Et meget vellykket arrangement med stort fremmøtte der forsamlingen bestemmer seg for å dra ut på  en reise i luksus buss mot dødsriket. Jeg sier ikke mer. Mye vidunderlig svart finsk humor og klok livsvisdom her.

 

Gunhild Gjevjon

Gunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: