Du er her
Hjem > Bøker > Livet er for kort til ikke å ha det morsomt.

Livet er for kort til ikke å ha det morsomt.

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

 

Bøker og blomster hører sammen.

Kollektivt selvmord.
Kollektivt selvmord.

Som bibliotekar og privat person mener jeg dypt og inderlig at ved å møtes og fortelle hverandre historier fra bøker og egne liv blir vi mennesker gladere, klokere og mer empatiske. I Nesoddposten under spalten «Kultur/Litteraturens hjørne” finner du derfor mange forslag på store leseropplevelser. Du finner også mange bok-anbefalingene gitt av dem som er blitt intervjuet i Nesoddposten. Mye å kose seg med her.

Min sommer favoritt er: ”Kollektivt selvmord ” av Arto Paasilinna. En fortelling som begynner en midt-sommeraften der to menn har sett seg ut samme låven for der å gjøre slutt på livet. Direktør Olli Rellonen fordi han er inne i sin fjerde konkurs og er dypt deprimert. Og offiser Kemppainen, tidligere brigadesjef i Øst Finland som plages av han ikke lenger verken har arbeid eller brigade.

Men så møtes de altså der i låven, fører en lang nattlig samtale i spedd rikelig med sprit og badstue. Noe som fører til at de begge utsetter sine planlagte selvmord.  For før de forlater livet er de blitt enige om  å holde et seminar for alle interesserte selvmords kandidater. Et meget vellykket arrangement med stort fremmøtte der forsamlingen bestemmer seg for å dra ut på  en reise i luksus buss mot dødsriket. Jeg sier ikke mer. Mye vidunderlig svart finsk humor og klok livsvisdom her.

 

Gunhild Gjevjon

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: