Du er her
Hjem > Aktuelt > Hva skjer i Nesodden kommune? Del II

Hva skjer i Nesodden kommune? Del II

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Rådmannen anmeldt for vold mot en tidligere ansatt. En anmeldelse som nå er henlagt av politiet.

whistleblower-2
Anmeldelsen er nå henlagt av politiet. Uansett er dette en trist sak for både for de involverte og for Nesodden kommunes omdømme.

Amta  skriver ad bakgrunn for hendelsen som fant sted i et møte på Tangenten 30. mai 2016. at: ”Bakgrunnen for møtet, var en statusgjennomgang av den tidligere ansattes arbeidsoppgaver og framdrift i henhold til politikernes bestillinger. Men det utviklet seg til sterk uenighet mellom rådmannen og den tidligere medarbeideren.” En sterk uenighet som utviklet seg og resulterte i at medarbeideren  anmeldte rådmannen for vold.  Tilstede på møte var: Rådmann Geir Grimstad, kommunalsjef Anne Dybevold, virksomhetsleder Gisle Rebnord Totland.

Jeg tillater meg i denne forbindelsen å påpeke at medarbeideren her møter sjef over sjef over sjef  (rådmann, kommunalsjef og virksomhetsleder.) Et administrativ  tungt fremmøte i møte med en enslig ansatt.

Og hva sier så ordfører Nina Sandberg i Amta den 25.8.2016 ” Jeg har full tillit til rådmannen.” Og sier videre: ” Jeg representerer kommunestyret som overordnet arbeidsgiver, og har operativt arbeidsgiveransvar for rådmannen.”  Jeg spør da: Hva med ordførerens tillit til fornærmede i denne saken. Hun har også vært ansatt i Nesodden kommune.

Anmeldelsen er nå henlagt av politiet. Uansett er dette en trist sak for både for de involverte og for Nesodden kommunes omdømme.

LES OGSÅ: Hva skjer i Nesodden kommune? Del I

Men siden dette er sak nr. 2 som  på kort tid som har blitt avslørt i Amta, ikke av noen av de som nå jobber i kommunen, men av tidligere ansatte så det er vel en ide å se på de ansattes rett til å ytre seg, fagforeningenes rolle samt den siste administrative omorganiseringen. Lykke til med det.

Nesoddposten vil rose Amta for godt kritisk journalist arbeid når det gjelder å sette lys på klagen til Arbeidstilsynet fra ni tidligere ansatte i Nesodden kommune samt avisens håndtering av rådmannssaken.

http://www.dagbladet.no/kultur/hver-tredje-varsler-blir-personlig-straffet/61775269

 

Gunhild Gjevjon

 

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: