Du er her
Hjem > Aktuelt > Hvem er vi? Hvem er redaksjonsmedlemmene i Nesoddposten?

Hvem er vi? Hvem er redaksjonsmedlemmene i Nesoddposten?

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Gjennom intervjuer vil medlemmene i Nesoddpostens redaksjon presentere seg for leserne.

Første kvinne ut er Gro Ladegård styreleder og økonomiansvarlig i Nesoddposten.

Når Gro, i full fart, kommer inn på Tangenten tenker jeg hun minner meg om de vilt-voksende plantene som er med å berike omgivelsene rundt seg. En viltvoksende plante som er sulten, som raskt konsumerer en varmrett, setter seg godt bakover i stolen og sier hun nå er klar for å bli intervjuet.   

Kan du si litt om alder, utdannelse, arbeidslivserfaring og  hvorfor du har valgt å bo på Nesodden?

Gro Ladegård.
Gro Ladegård.

 -Jeg er 58 år, født i Arendal, tok doktorgrad i bedriftsøkonomi i Bergen. Jobber nå ved Høyskolen i Kristiania i Oslo som professor i ledelse. (Noe vi i redaksjons-gruppen merker når vi har møter. Ledelse kan hun.)

Når det gjelder spørsmålet ditt om hvorfor jeg har valgt å bo på Nesodden, fortsetter hun, – så var ikke det planen. I 1996 var planen å flytte til Oslo der jeg skulle kjøpe et hus sammen med min søster.  Så skjedde det at hun fant et fantastisk sted ikke i Oslo, men på Nesodden. Et sted som jeg straks forelsket meg i. Og siden den gang har forelskelsen gått over i dyp og ekte kjærlighet.

Ditt engasjement i Nesoddposten tar tid, du har full jobb og mer enn det. Hva er da vitsen med å ikke bare jobbe gratis for en lokal nettavis, men betale for å gjøre nettopp det?

-Som forsker er jeg naturlig nok opptatt av kunnskap. Og har, i løpet av de årene jeg har bodd på Nesodden, opplevd at det ikke er lett å holde seg orientert nok til å delta og å ha meninger om viktige ting som skjer i lokalsamfunnet. Og så er jeg opptatt av en meningsutvikling som fører til økt kunnskap. Mitt ønske for Nesoddposten er at den skal fange interessen til store deler av innbyggerne. Mange av nesoddingene sitter på mye kunnskap og har interessante meninger. Meninger vi ønsker at de skal dele med oss.

Har du noen politisk tilknytning?

 -Jeg er medlem av Piratpatiet, av samme grunn som jeg er engasjert i Nesoddposten, som er en gratis e-avis med mål å spre kunnskap til alle. All kunnskap bør være gratis.

Hvilke tema/spørsmål/ er det som opptar deg her på Nesodden?  

 -Utvikling av Nesodden som bo- og arbeidsted, infrastrukturen, balanse mellom utbygging og natur, opptar meg.  Nesodden kan øke sitt innbyggertall betydelig. Noe som vil medføre flere tilbud, flere sambygdinger å kommunisere med og møte og større muligheter for sosialt uteliv. Samt selvfølgelig økte skatteinntekter.

Samtidig er det naturen: skog og sjø som gjør Nesodden unik. For det er, slik jeg ser det,  ingen prinsipiell motsetning mellom å bevare skog og sjø og økt utbygging. Men det forutsetter at man må ha en fornuftig helhetlig styrt utbygging av hele Nesodden.

Og så spørsmålsstiller jeg den rolle private utbyggere har. Slik det ser ut for meg så skjer utbyggingen av enkeltprosjekter i ulike områder på en ad. hoc basis og på initiativ av private utbyggere. Nesodden må ha en plan for omregulering av de områder som i dag er regulert til fritidsboliger.

Jeg etterlyser også flere steder der en uformelt  kunne møtes både på dag og kveldstid. Så mener jeg utbyggingen av Tangenten, der en har kombinert, skole, administrasjon og bibliotek,  som nærmest en genistrek.

Du kan økonomi. Det hevdes at Nesodden er en fattig kommune. Hva har du å si til den påstanden?

 -Alt er relativt. Det ser ut til at Nesodden har råd til det politikerne mener er nødvendig. Forvaltningen av midlene man har skjer med grunnlag i politiske vurderinger.

Hvilke drømmer har du for Nesodden? -Min drøm for Nesodden er at vi her skal kunne møte folk fra hele verden.

Hvilke interesser har du? -Å gå i fjellet og rock- og jazz konserter.

En livshendelse du vil dele med Nesoddpostens lesere?

-Det  å være på safari i Sør –Afrika var en stor livsopplevelse. Jeg  opplevde der at menneskene satt i bur (bil), mens dyrene levde sitt liv i frihet.

Og hvilke bok, film og musikk vil du anbefale ?

 -Linn Ullmans bok: De urolige. Grunnen til at jeg synes mye om den er fordi hun klarer å koble farens historie med sin egen. En troverdig fremstilling av forholdet til både seg selv og faren. En av de filmene som har gjort mest inntrykk på meg er: Alt om min mor av Almodovar. Den har alt. Og  når det gjelder musikkvalg så har jeg en stor kjærlighet til 70- tallet. Så jeg spiller Pink Floyd minst en gang i uken. Og så har jeg et dikt som betyr mye for meg og som jeg kan sitere for deg. Og så gjør Gro det:

Var eg ein Gud

ville eg skapa

ei stillare verd.

Der skulle alle elske.

Var eg ein Gud

ville eg skapa

Kjærleik og død,

berre kjærleik og død.

 -Det er skrevet av Tor Jonsson.

Jeg takker for det og avslutter intervjuet med spørsmålene: Hva er viktigst i livet ditt og tror du på True love?

 -Det viktigste i livet mitt er familien, sier Gro, og går og kjøper seg en kopp kaffe. – Når det gjelder spørsmålet om True Love, fortsetter hun etter å ha hentet kaffen, – mener  jeg at kjærlighet er overalt, at den kommer i alle former og at all min kjærlighet er True.  

Og intervjueren tenker, ikke rart at det er hyggelige møter i Nesoddposten når man har med et redaksjonsmedlem som har en slik livsholdning.   

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: