Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #36

Dagens musikk #36

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Dagens første melodi fikk jeg inspirasjon til etter å ha lest en artikkel om «sangerinnen» i ‘HISTORE’. Florence Foster Jenkins, som i 1941 gikk i studio for å gaule inn sin versjon av «Nattens dronnings arie» fra Tryllefløyten (Mozart). Det ble sagt om henne at hun massakrerte verker av Mozart, Strauss og mange andre. Men det morsomme var at hun trakk fulle hus på sine konserter i Carnegie Hall i 1944. Noe så fælt! Hør selv!

Nå hadde også Norge sin versjon av sangerinner som i egne ører var perfekte sangere. Her er Olga Marie Mikalsens versjon av Griegs «Våren». Selv den ble jo vakker i forhold!

Den mest berømte innspillingen Olga Marie har gjort er vel «Hurra for deg som fyller ditt år!». Jeg vet ikke hvor innspillingen er gjort, (som en reklamefilm for Solo leskedrikk,) men jeg syns jeg kjenner igjen salen fra besøk jeg har gjort der.

Uten sammenligning for øvrig, her er Herodes Falsk og Tom Mathisen med sin romantiske beskrivelse i sangen «Hun er forelsket i en tom bærepose!»

Og nå litt jazz: Fra England, her er Sir John Phillip William Dankworth’s orkester med en liten jazzhistorie, “Experiments With Mice” fra 1956:

Og helt til slutt en kar jeg engang spilte med i John Bevans big band på SAS-hotellet i Oslo, Kenny Clare som innlånt slagverker fra England. Her er han sammen med Doncaster Youth Jazz Orchestra i ROYAL ALBERT HALL I London med «Sing Sing Sing». Kenny var England’s beste slagverker i studio eller på scenen: Han kunne spille alt mulig, og jeg er stolt av å ha spilt i storband med ham. Jeg husker fortsatt godt hva han foretok seg i orkesterpausene på bakrommet. Han la seg rett ut på gulvet og «slappet» av, gjorde ingen ting! Takk for nå!

Tore Svein Olsen

 

 

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: