Du er her
Hjem > Aktuelt > Het ordveksling i Nesodden kommunestyre.

Het ordveksling i Nesodden kommunestyre.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Rødt v/Geir Christensen fremmet en interpellasjon i kommunestyremøtet 7. september. Bakgrunnen for interpellasjonen, slik den ble fremlagt, er informasjon om kritikkverdige arbeidsforhold og kultur i Nesodden kommune som arbeidsplass. Christensen hevdet at det eksisterer en fryktkultur i Nesodden kommune, og interpellasjonen oppfordret kommunestyret til å sette ned et utvalg for se på denne informasjonen og evt. foreslå tiltak for å gjøre noe med situasjonen. Interpellasjonen lød slik:

«Kommunestyret vil gjennomgå ledelsesmetoder og se på tiltak for å bedre ansattes trygghet. Saken forberedes av et utvalg valgt av kommunestyret, bestående av fem medlemmer. Rådmannen stiller nødvendig administrativ støtte».

Christensen begrunnet sitt forslag i flere saker som har fremkommet den siste tiden, som omhandler arbeidsforhold i kommunen, blant annet: – At Nesodden kommune har blitt anmeldt til arbeidstilsynet av ni tidligere ansatte ved Håkonsletta. Denne anmeldelsen inneholder rapporter om persontrakasseringer, trusler og en meget dårlig behandling av ansatte. Samt at et stort antall ansatte har sagt opp jobbene sine ved Nesoddtunet, som følge av uforsvarlig nedbemanning på nattevakter. Og at flere medarbeidere ved barnevernet sluttet noen år etter at de ble lokalisert i Tangenten,  fordi de opplevde sin arbeidssituasjon som faglig uforsvarlig, siden de hadde kontorer i åpent landskap og dermed ikke kunne beskytte klientene sine nok. Denne saken ble løst da arbeidstilsynet kom på inspeksjon.

Het ordveksling

Responsen på fremlegget fra Christensen viste en ordfører i sterkt følelsesmessig opprør. Nina Sandberg tilbakeviste forholdene som fremkommer i anmeldelsen av kommunen fra de ni tidligere ansatte ved Håkonsletta. Disse forholdene er ifølge ordføreren ryddet opp i. Ordføreren hevdet videre at: påstanden om at det eksisterer en fryktkultur i kommunen kun baserer seg på artikler i Amta om personalutskiftninger ved Håkonsletta. Anmeldelsen til arbeidstilsynet ble ikke kommentert. Hun mener at Rødt adresserer et problem som ikke eksisterer.

Videre eskalerte dette til direkte personangrep

Sandberg hevdet at Christensen selv er med på å skape en fryktkultur i kommunen, der han blant annet møter opp på arbeidsplasser og skremmer ansatte. En påstand hun, på spørsmål fra Christensen, valgte å ikke fremlegge dokumentasjon på. Og mente Christensen har uetisk fremferd og bedriver skremselspropaganda.

Etter denne hete debatten stemte kommunestyret over Rødts interpellasjon. Ingen av partiene stemte for at kommunen skal forfølge denne saken, bortsett fra FrP. I sin begrunnelse for støtten til interpellasjonen sier FrPs representant, Nils Arne Haldorsen, at han har «mottatt mange telefoner og har mange navn på blokken med folk som har sluttet i Nesodden kommune. Og ingen av dem tør si noe».

At kommunestyredebatter skal gjøre en klokere, er kanskje for mye å forlange. Men Nesoddposten ender med å gruble på hva som skaper en slik temperatur og underlig debattform i en sak som dette. Vi kan ikke dy oss for å konkludere med at i denne saken er det både en og to ugler i mosen. Vi overlater til leserne å gjøre sine egne funderinger.

 

 

 

 

 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: