Du er her
Hjem > Hva skjer > Seminar om sang og sangmetoder

Seminar om sang og sangmetoder

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Siste helg i oktober vil det bli arrangert et seminar om Rudolf Steiners tanker om sang og sangteknikk. Målgruppen for seminaret er sangere, sang- og musikklærere og andre interesserte som er opptatt av sang, musikk og pedagogikk.

Seminaret vil handle om noen av de sangerne som arbeidet sammen med Rudolf Steiner om fornyelsen av sangen, både kunstnerisk og pedagogisk.

Sangerinnen Valborg Werbeck-Svärdström utviklet en sangskole som ble viktig i hele Europa i 60- og 70-årene. Men også andre utviklet sine metoder, og det oppsto motsetninger mellom tilhengere og motstandere av de ulike skolene. Det kan se ut som om Rudolf Steiner ga ulike råd til de kunstnerne som ba om hans hjelp.

Nå er tiden inne til å spørre: Hva var Steiners egentlige intensjoner om «den frie tonen», og hva er det som forener de ulike skolene?

På seminaret vil tenoren Tøge Talle fortelle om sangøvelsene til Werbeck og sin lærer Ingrid Sahlin. Han vil holde konsert og arbeide praktisk med sangøvelser.

Fra Sangskolen i Finland, Laulukoulu i Ilmajoki, deltar Risto Suurla og Judit Bálint. De vil holde en workshop med finsk kormusikk og fortelle om sangbevegelsen i Skandinavia etter Werbeck-impulsen. Den finske skolen har eksistert i 25 år, er på universitetsnivå, og har hatt elever fra over 40 land.

Det vil bli paneldiskusjon om barn og sang, og læreren og forleggeren Tormod Bjørnstad vil fortelle om sang- og musikkundervisningen ved Rudolf Steinerskolen i Oslo i 1960 og 70-årene.

Seminaret arrangeres fredag 28. oktober kl 18 – 21 i Josefinegate 12 og lørdag 29. oktober kl 9.30 – 21 i Oscarsgate 10.

Ta kontakt med Holger Arden for påmelding og fullt program:
Mobil 902 74 244, e-post: dirigent@arden.no

Tormod Bjørnstad

 

 

 

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: