Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #37

Dagens musikk #37

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Forrige uke presenterte jeg noen fæle musikkstykker. Jeg tenkte, jeg kunne fortsette med det litt i dag. Takket være NRK-programmet ‘Lunsj’ ble jeg oppmerksom på et tilsidesatt band, som gav ut en helt håpløs plate, selv om Frank Zappa omtalte «Shaggs» som sitt absolutte yndlingsalbum! Tja, hør selv – dette er neppe hverken rytmisk, vakkert eller attraktivt! Men denne innspillingen er blitt et ikon! (!!!)

Nå, endelig ferdig med morsomhetene? Her er en super-hypersonisk (!) innspilling fra et sted utenfor verden. Det er lagd så mye pussig ‘musikk’ her i verden!

Nåda, her er det Johann Sebastian Bach som skal bli fremført. På orgel: Hans-André Stamm, spilt inn (tror jeg) i 2015 og grafisk visning av hele stykket laget av Stephan Malinowski. Dette er rett og slett en fantastisk billedlig fremstilling av et av Bach’s hovedverk!

Når vi snakker om klassisk musikk, her er ‘Swinging Bach’ i en over to timers lang forestilling fra Leipzig med bl.a Bobby McFarin, fullt symfoniorkester, igjen Toccata og Fuge i D-moll, denne gangen med blåseorkester og litt senere med en saksofonkvintett i drivende swing! – og mye mer. Hygg dere med god musikk!

Og så er det Mozart som møter jazz på scenen:

Og nå helt til slutt i dag, en hyllest til Nesodden, Kulturistens juniorlåt 2016


Tore svein Olsen

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: