Du er her
Hjem > Forsiden > Sammen skaper vi det gode liv

Sammen skaper vi det gode liv

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

Av

GUDVEIG HAVSTAD

Med i SV, men dette står for min regning, kanskje som pensjonert psykolog

Nesodden kommunes valgspråk er usedvanlig godt, men hvordan skal det bli virkelighet, om vi ikke også har mulighet til å finne ut av hvordan vi alle, beboere, ansatte og politikker finner gode strategier for å samvirke?

For litt mer enn et år siden stod jeg på stand for SV, som er partiet jeg hører til i. Man husker ikke alle samtalene som dukker opp på slike dager, men to av dem som stoppet opp fortalte meg ting som uroet meg, men som jeg ikke viste hvordan jeg skulle få gjort noe for å løse. En hadde gått kveldsvakter på Sykehjemmet, og var urolig for om alle gamle fikk i seg nok mat, når middagen ble servert så tidlig, og noe bad om å fikk brødskiver på kvelden, men gjorde alle som trengte mer mat fått til dette? Men hvor kan man blande seg inn i et slikt spørsmål som medlem av et parti, men ikke i utvalg eller kommunestyret. Så jeg ble glad når det i Amta nettopp stod at nå skulle Nesoddtunet begynne med middagsservering ved vanlig middagserveringstid.

Men det andre problemet var enda alvorligere, og jeg fikk inntrykk av at det også var viktig for den som tok det opp ikke å bli sitert på å ha sagt det hun sa, noe om at det slett ikke var så greit å være ansatt i Nesodden kommune, noe om ikke å ha så greit forhold til sjefen sin. Tror ikke hun sa hvilken sektor hun jobbet i, bare dette ønsket om at vi politikker skulle finne ut av saken og slik jeg tenker det, gjøre det lettere for alle ansatte å være med på å skape det gode liv på Nesodden, det gjør man jo enklest om man har det bra med sin sjef. Slik skvatt jeg litt når jeg leste i Amta om at Rådmannen var politianmeldt, og var takknemlig når Amta beveget seg mot viktig gravejournalistikk. Og jeg ble glad nå Amta for første gang etter hva jeg kan minnes, skrev om Rødts Geir Christiansen som en politikker av god vilje, når han prøvde å få temaet drøftet i kommunestyret. Så skjønner jeg også når SV gruppeleder ikke støtter det konkrete forslag til løsning, kommunestyret har gitt fra seg så mye av makt og ansvar for ansettelse og oppfølging av kommunalt ansatte til rådmannen, og under ham etat sjefene, at det er vanskeligere å finne ut hva politikker kan gjøre. Og de som har ønsket det slik, ( regner med at AP og Høyre var med i flertallet her, men det kan ha vært flere av de andre partiene også), er vel såre fornøyd med å regne med at alt er i orden, nå som politiet har kommet til at Rådmannen ikke har gjort noe kriminelt.

Men for meg er det ganske mange mellompossisjoner fra dette og å sammen skape det gode liv på Nesodden. Før Rådmannen hadde fått politiets oppreisning, skrev en fra AP i Amta om hvor skrekkelig det var at Amta hadde støttet noe Geir Christiansen, fra ytterste venstre mente. I kommunestyret hadde FRPs Nils Arne Haldorsen også fått telefoner fra folk som hadde slutte å jobbe i vår kommune uten å tørre å si noe. Likevel mente APs Wickholm at det var uansvarlig å ta opp saken? Vidar Sæbjørnsen i MdG mente at forslaget betydde at Rødt ikke hadde tillit til fagforeningene, og gikk inn med utidig markering av seg selv.

Som SV dame som tidligere har sittet i noen utvalg sammen med noen av politikkere som da viste seg mindre innlevende i hvordan det var å være ansatt i kommunen enn i hvordan kommunen skulle få råd til det de ønsket å gjøre, om helse og sosial og skole kostet for mye, enn hvordan det kjentes å være ansatt som lærer, sykepleier, hjelpepleier når budsjettene var i minste laget i forhold til hva de skulle få til for deres segment av bygdas befolkning. Så hvordan skal jeg kunne håpe på at vårt fine valgspråk noen gang kan bli virkelighet. Vi trenger fornøyde arbeidstakere » på golvet» i alle sektorer, og gjerne også god utdannelse ( se Nesoddposten i denne uken om utlysning av oppgave med miniinstitusjon? for en person med intellektuelle og følelesmessige utfordringer, hvor økonomi skulle telle 60 % og faglighet 40% når man skulle velge blant tilbydere). Hvordan skape det gode liv for de som trenger kommunale tjenester og de som skal gi de kommunale tjenestene med kunnskap , kreativitet og varme, slik det lettest oppnås gjennom godt samarbeid på gulvet og med egne ledere?
GUDVEIG HAVSTAD

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: