Du er her
Hjem > Hva skjer > Carin Wessel og Toril Bjorg i Galleri Vanntårnet 15. – 30. oktober

Carin Wessel og Toril Bjorg i Galleri Vanntårnet 15. – 30. oktober

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

bjorg-wessel-plakat_instaKunstnerne Carin Wessel og Toril Bjorg stiller ut smykker og tepper i Galleri Vanntårnet fra 15. til 30. oktober. Utstillingsåpning lørdag 15. oktober kl. 12. Arrangør: Nesodden kunstforening.

Carin Wessel er tekstilkunstner og vil blant annet vise tepper som går over flere etasjer. Noen av verkene hun viser i Galleri Vanntårnet er naturstemninger. En serie tepper er inspirert av det patinaen som i slitte, værbitte trevegger.

Carins interesse for veving oppsto under vevstolene i morens vevstue. Carin bruker polyamid i forskjellige tykkelser, spelsau-ull som har en fin overflate og glans, og den vakre tørre linen.

Wessel har blant annet laget utsmykninger i Oslo lufthavn, Regjeringskvartalet, St. Olavs hospital, Lindesnes fyrmuseum.

Toril Bjorg arbeider i metall.
– Smykkene gir meg muligheten til å uttrykke form, volum, farger og bevegelighet i forhold til kroppens proporsjoner og bevegelser, forteller hun.

Toril har en forkjærlighet for sølv som er mykt og spenstig, lett formbart og med en ubegrenset valørskala fra lysende hvitt til dyp svart.

I denne utstillingen viser Bjorg glassskår funnet i fjæra flere steder i verden. Glasskårsamlingen startet på Flaskebekk på Nesodden. Bjorg jobber med «tekstile teknikker» i metalltråd, eksempelvis startet hun med å strikke sølv, så ble det nålbinding, rør-i-rør og til slutt en spiralteknikk som hun utviklet videre.

Bjorg har arbeidet som smykkedesigner hos David-Andersen, og er innkjøpt av Norsk Kulturråd, Kunstindustrimuseet i Oslo, Royal Museum of Scotland, Rikshospitalet i Oslo for å nevne noen.¨

Utstillingstider og atkomst

Utstillingen åpner lørdag 15. oktober kl. 12 i Galleri Vanntårnet. Den vises i tre påfølgende helger fra kl. 12 – 16:
lørdag – søndag 15. og 16., 22. og 23., 29. og 30. oktober.

Galleriet har en liten, hyggelig vaffelkafe, og adgang er selvfølgelig gratis.

Atkomst med buss til Tangenåsen. Veien opp til toppen hvor Vanntårnet ligger i et skogholt, er skiltet.

Kristin B. Bruun for Nesodden kunstforening

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: