Du er her
Hjem > Forsiden > Utsikten for innbyggere med bevegelseshemming er bedre

Utsikten for innbyggere med bevegelseshemming er bedre

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Kommunen har satt opp bord på en ellers fin uteplass som er tilgjengelig for rullestol og barnevogner. Ta med en termos og nyyyyt!
Kommunen har satt opp bord på en ellers fin uteplass som er tilgjengelig for rullestol og barnevogner. Ta med en termos og nyyyyt!

Av Inger Johanne Norberg
Nytt utsiktspunkt på Varden: Kommunen har tilrettelagt for innbyggere med bevegelseshemming. En klar forbedring.

Etter at det gamle utsiktspunktet på Varden ble totalt ødelagt etter bygging av høye blokker som tok utsikten. Etter at debatten har rast og folk protestert. Etter at det ble vedtatt å etablere et nytt punkt.Har Nesodden fått et nytt utsiktspunkt på Varden tilgjengelig for innbyggere med bevegelseshemming.

Utsiktsplassen er gjort tilgjengelig for flere innbyggere enn den forrige uteplassen som utbyggingen ødela. Plassen er opparbeidet gjennom et samarbeid mellom FDV (Forvaltning – Drift – Vedlikehold) Eiendom og Friluftsliv i Nesodden kommune og Remontér. Arbeidet ble ledet av allestedsnærværende og forhenværende leder for avdelingen, Bjørn Askautrud og gjengen hans som ordnet med alt maskinarbeid, koordinering og ferdigstillelse. Remontér bidro med rydding av kvist og kvast forteller Askautruds nyansatte etterfølger i lederstillingen, Geir Efjestad. Efjestad kan synes som en verdig arvtaker etter Askautrud, han melder umiddelbart interesse for Det kommunale Rådet for Likestilling av Funksjonshemmede i forbindelse med gjennomføring av framtidige arbeidsoppgaver. Det virker lovende for framtidig tilgjengelighet for alle i Nesodden kommune.

Ut og nyt. Takk kommune!
Ut og nyt. Takk kommune!

Nesoddposten presiserer allikevel at utsiktsplassen ikke er Universelt Utformet (UU) på en slik måte at alle innbyggerne kan bruke plassen slik den står i dag. For å få til en tilfredsstllende UU på utsiktsplassen ville behovet for midler vært større. Det er utfordringer i ferdsel for personer med synshemming og for personer med orienteringssvikt.

Allikevel: Mange flere innbyggere kan bruke den nye utsiktsplassen sammenlignet med den gamle plassen. Stedet er også en perle som innbyr til å sitte med termos, en pust i bakken eller en samtale for å nyte utsikten, vinddraget over ansiktet eller sola som varmer panna, -og sjelen.

 

 

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: