Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #41

Dagens musikk #41

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av Tore Svein Olsen
Forrige gang avsluttet jeg med «Early Autumn» sunget av ‘The Four Freshmen’. La oss varme oss litt først med to giganter i jazzens verden, Ella Fitzgerald og Count Basie, som improviserer både musikk og tekst i en blues. Til og med storbandet improviserer! Meget godt gjort!

Snart – om noen uker – skal jeg ut og kjøre tog, helt ned til Syditalia, til Bari, Det jeg gleder meg mest til er å passere Alpene over Berninabanen (smalspor) fra St. Moritz til Tirano, over Berninapass i Alpene (2200 meter). Dette blir en fin opplevelse som kan bli musikalsk uttrykt ved hjelp av Laura fra ‘Freewheel’ om bord på nettopp Bernina Express.

Sveits er kjent for sin Alpemusikk med jodling. Her er et eksempel på nettopp dette, med Oesch’s die Dritten og melodien «Swiss-Girl» fra albumet ‘Jodel-Time’. Grosse Stimmung mit Jodel! Fra Sveitsisk fjernsyn 2011.

Tirano er på andre siden av Alpene, og jeg tøffer ned til Bari i syditalia via Milano. Italiensk musikk, hva er nå det? Jo, det som kommer nå for eksempel! Uten Italia, ingen opera. Mitt endelige mål er egentlig Hellas, men valget sto egentlig mellom Bari eller Brindisi for å få båt over til Patras i Hellas. Her er nettopp arien «Brindisi» (drikkesangen) fra ‘La traviata’ av Verdi. Innspillinger er på italiensk, men gjort i England.

Jeg nevnte at det endelige målet var Hellas. La oss avslutte med en full gresk konsert fra øya Kalymnos for noen år siden (2011). Fullmåne, flagrende insekter og fullt av mennesker. Kunne det være noe bedre?

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: