Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Nesodden tvangsinnlemmet i Oslo som bydel sør

Nesodden tvangsinnlemmet i Oslo som bydel sør

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

artikel-top-bannerl-eserinnleggBidragsyter Reidar Gunder
Det nærmer seg fire år siden den som her fører pennen første gang advarte i Amtas spalter om at det var stor risiko for at Nesodden kunne bli tvangsinnlemmet i Oslo som bydel sør.

Advarselen ble oppfattet av nesoddinger flest som en paranoid fantasering fra en virkelighetsfremmed person, som ingen kunne ta alvorlig. Stakkaren burde bli forklart at vi lever i det superdemokratiske Norge.

Men stakkaren hadde sitt på det tørre: Hver gang partiet Høyre befinner seg i regjeringsposisjon, svir det stygt for demokratiet. Partiets program og retorikk er én ting. Praksis viser noe helt annet.

Partiet har lenge hatt som mer eller mindre langsiktig mål å gjøre Norge til en toppstyrt topartistat. Dette krever visse politiske omstruktureringsgrep som taktiske ledd i en totalplan. Vi minner her om den klarttenkende historikeren Jens Arup Seips ord: «For at noe kan være i politikken, må det se ut som noe annet enn det er». Folkets store masse gjennomskuer ikke finurligheten. Hvis folk ikke får seg lureriet forklart og innprentet, blir folk manipulert.Også denne gang er det gått troll i ord. Kommunereformen ruller videre. I superdemokratiet Norge fungerer (Høyre-) folkestyret slik at en enkelt fylkesmann (-kvinne?) uten videre kan feie resultatene fra en folkeavstemning og et kommunestyrevedtak av banen. Nesoddingene er blitt tatt på sengen. Det er de ikke alene om. Men felles skjebne er neppe noen trøst. «Fattigmanns trøst er å trøste seg selv», sang diktertrubaduren Herman Wildenvey i sin tid. Hvordan nesoddingene vil synge når de får gnidd søvnen ut av øynene, gjenstår å se.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: