Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Da er det ikke lenger en barnehage, men en barnefabrikk

Da er det ikke lenger en barnehage, men en barnefabrikk

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av CONSTANSE ELMENHORST
Det var en gang en kommune som hadde noen fantastiske hager. Det var hager med små hus, hvor små barn kunne leke med kreative voksne, mens mammaene og pappaene deres var på jobb. De hadde det så gøy hele dagen. De lekte og sang og innimellom leste de bøker, malte, tegnet, klippet og limte og fant på mye spennende som man nesten bare klarer å finne på i sånne hager.

Og noe av det beste var at det alltid var en voksen som kunne hjelpe barna eller trøste dem.  Når de var sultne, fikk de mat av en kokk som passet på at barna fikk det som var sunt, og det var alltid en ekstra voksenhånd til barn som trengte litt mer hjelp enn andre. 

Men mange visste ikke at det fantes et kommunetroll med mange hoder. Hoder som kunne krangle og viske og tiske, og prøve å lure de andre hodene til å gjøre det noen av hodene ville.

Et hode var for eksempel bare opptatt av å kutte. «Kutt!» brølte det, og alle løp rundt og kuttet og kuttet og så ikke at kuttingen gjorde at problemene bare ble større og større og større andre steder. Et annet hode trodde at bare man dyttet og dyttet og dyttet flere barn sammen i et rom, ville alt bli bra, men det ble det jo ikke.

Et tredje hode trodde at noen av de små husene og hagene ikke var gode nok, fordi trollet ikke bestemte alt i de hagene. Og et hode truet alle de andre hodene til å holde kjeft, hvis noen av de mindre hodene prøvde å si at trollet måtte være grei med alle barna i alle hagene. 

En dag bestemte trollet seg for at nå ville den ha slutt på alle disse hagene med barn. Det ville være mye mer effektivt og lønnsomt med en fabrikk. Da kunne trollet få foreldrene til å levere barna sine inn i fabrikken på den ene siden om morgenen, og så kunne de hente dem i den andre enden om ettermiddagen. «Så lurt!!! Hvorfor har vi ikke tenkt på det før», sa flere av hodene.  Jo,  det hadde trollet egentlig gjort, men da var det en prinsesse som klarte å stoppe trollet, slik at det glemte planene sine i tre år. Men nå var trollet igjen på krigsstien. «Vekk med hagene og bygg en fabrikk, så blir det masse penger jeg kan legge i skattekisten min», sa trollet. «Hurra!!» sa mange av trollhodene, mens de satte tape på munnen til de hodene som prøvde å si noe annet.

Heldigvis fantes det også alver i denne kommunen, og mange av dem hjalp prinsessen og fløy rundt og prøvde å få alle som bryr seg om små barn til å hjelpe til med å stoppe trollets planer. Men ville de klarer å redde barna og hagene?

Kjære foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, barnehageansatte og andre som bryr seg om barns barndom.

Er dette bare et eventyr, eller?

For nøyaktig tre siden prøvde Rådmannen i Nesodden kommune å innføre 28 barn på avdelinger for barn i aldersgruppen 3-6 år. Et enstemmig kommunestyre nedstemte dette forslaget, og bestemte at det skulle være max 24 barn over tre år på en storbarnsavdeling. Nå har Rådmannen tørket støv av den gamle planen og vurderer igjen å innføre 28 barn på storbarnsavdelinger.

Vi har allerede for få mennesker som er til stede med barna i barnehagen, så vi kan ikke ha flere barn pr. ansatt. Da er det ikke lenger en barnehage, men en barnefabrikk.  Og vi trenger barnehageledelse som fysisk er tilstede i barnehagen hele tiden, ikke noen som skal fly mellom forskjellige barnehager og som skal brukes, fordi man ønsker å kutte i støtteresursene, som brannslukkere når sårbare små barn trenger ekstra hjelp og støtte.
Møt opp på Formannskapsmøtet på Tangenten onsdag 2. november, og vis bare ved ditt blotte nærvær; HIT, MEN IKKE LENGRE!!! BARNS BARNDOM SKAL /MÅ/KAN IKKE FORINGES YTTERLIGERE!!!

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: