Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #43

Dagens musikk #43

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av Tore Svein Olsen
I dag er det fredag igjen – om alt er vel når denne utgaven av Nesoddposten blir publisert, så sitter jeg på båten mellom Bari i syd-Italia og Patras i Hellas. Og om videre alt blir vel så er jeg fremme engang i kveld, etter solnedgang på Kalymnos. Først starter jeg med en sang fra det årlige januar-karnevalet i Patras! Antagelig er denne begivenheten en av de største i Europa, og i alle fall i Hellas. Synd jeg lander på feil tidspunkt! På YouTube vil dere finne mange flere linker til denne begivenheten.

Verdens mest kjente karneval går av stabelen i Rio hver 6.februar. Her er et lite glimt fra årets karneval i Rio! Dere får se “LIVE SAMBA DANCE ROUTINE AT RIO CARNIVAL” danset av den professjonelle danseren Marianne Hypólito.

Det er langt fra Rio til Athen. Og til Hellas i det hele tatt. La oss nå kose oss med et klipp fra den verdensberømte filmen Zorba, der Anthony Quinn fremfører sin berømte dans.

Joda – Zorba ja, en melodi av Mikis Theodorakis, som ble gjort verdensberømt nettopp gjennom filmen «Zorba» med Anthony Quinn i hovedrollen. Og vet dere hvem som spilte bouzouki her? Joda, en nabo av meg her på Nesodden var det! Han hilser alltid når han går forbi og lufter hundene sine. Lakis Karnezis har sagt at ‘‘bouzouki-musikken er livsmusikk’. Tekst og melodi er et samspill i bouzouki-tekster. Triste tekster har ofte følge med en munter melodi. Melodiene vokser sammen med tekstene og forteller om sosiale og politiske forhold i Hellas. Her spiller nettopp Lakis sammen med sin gode venn gjennom mange år, Mikis Theodorakis .

Og så blir det jazz igjen! ‘Å, huff’, hører jeg at du sier. Denne her har du i alle fall ikke hørt maken til! Phill Woods med Zorba the greek – jazzsaxofon i greske rytmer!

Har dere hørt om VR-musikkvideo? Med å ta tak i bildet med musa kan dere se rundt i studioet i 360 grader og følge alle detaljer under innspillingen. Dette prosjektet ble offentliggjort av TU (Teknisk Ukeblad) for en uke siden med Kristopher Schau som sanger. Dette setter en ny standard for musikkopplevelse på video! La oss avslutte dagens musikkspalte med noe virkelig nytt og enestående!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: