Du er her
Hjem > Forsiden > Forslag på kr. 500.000 i budsjettkutt på Nesodden bibliotek.

Forslag på kr. 500.000 i budsjettkutt på Nesodden bibliotek.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av  Gunhild Gjevjon

Nesodden bibliotek på en klar jumboplass når det gjelder bevilgninger til bøker og andre medier.

I budsjettforslaget for 2017 er det kuttet med kr. 500.000 i budsjettet til biblioteket. Rådmannen skriver: «Konsekvenser av en reduksjon på 0,5 mill kr innenfor Nesodden biblioteks budsjett vil være kutt i en 100% stilling. Videre konsekvenser som følge av stillingskutt vil være innskrenket åpningstid av betjent bibliotek og kutt i arbeidsoppgaver tilsvarende denne stillingen. Når det gjelder åpningstid må det spesielt sees på om vi kan fortsette med betjent åpningstid på lørdager, ettersom det allerede i dag benyttes»

Her bør følgende spørsmål reises: Å eventuelt ikke ha betjent åpningstid på lørdager, den dagen de fleste av oss har anledning til å gå på biblioteket, er det en god løsning?

Rådmannen skriver videre:
«I første halvår av 2016 har biblioteket hatt nedgang i utlånstallet på 9,4 %, noe som viser at nedgangstrenden siden 2013 stadig fortsetter. Manglende ressurser til innkjøp av medier kan være en årsak til denne nedgangen.» Noe som vel ikke er et direkte overraskende utsagn når en ser på bevilgningen til budsjettet for bok – og andre media på Nesodden bibliotek. Når Nesoddposten sammenligner bevilgningene til bøker og andre media i Frogn, Ås og Vestby, for 2016 er den som følger:

Nesodden:  kr.225.000.   Har 18 372 innbyggere.

Frogn:        kr. 370.000 pluss kr.40.000 til tidsskrifter.  Har 15 656 innbyggere.

Ås:              kr. 474.000 for hovedbiblioteket.  I tillegg kommer innkjøp og drift av e-bøker, totalt 115.000 for begge avdelinger.    Har  18.503 innbygger.

Vestby:       kr. 486 000,- Det skal da/ut dekke alt av medier og digitale tilganger, i Son og Vestby. I tillegg dekkes arrangementene våre/ut av denne potten.  Har  16.310 innbyggere.

https://no.wikipedia.org/wiki/Follo.

Mao Nesodden ligger på en klar jumboplass når det gjelder bevilgninger til bøker  og andre media og har gjort det gjennom mange år. Både i Ås og Vestby bevilges det dobbelte av hva det Nesodden bibliotek får tildelt.

Hvorfor er så innkjøp av nye bøker og andre media viktig?  Å ikke kunne tilby brukerne på Nesodden bibliotek  et godt utvalg av årets nye bøker og andre media er som å ha et bakeri som ikke tilbyr et godt utvalg av ferske bakervarer. Og er med å redusere Nesoddens befolkning frie tilgang til den informasjon og kunnskap  bøker og andre media innehar.

Betjent åpningstid i følgende bibliotek i Follo er:

Frogn bibliotek:         Betjent åpningstid er 29 timer per uke.

Nesodden bibliotek:   Betjent åpningstid  er 32 timer i uken.

Ås bibliotek:               Betjent åpningstid er 38 timer i uken.

Vestby bibliotek:        Betjent åpningstid er 32 timer i uken.

Alle bibliotekene er betjent på lørdager.

Hvis forslaget om å ikke ha betjent bibliotek blir gjennomført vil Nesodden også være på jumboplass når det gjelder betjent åpningstid med 28 timer betjent bibliotek. Og være det eneste biblioteket som ikke er betjent på lørdager.

Likte du artikkelen doner gjerne et beløp til Nesoddposten

Nesoddposten er ikke finansiert av reklame.
Vi ønsker å forsette som en gratis uavhengig nettavis for alle på Nesodden.

[paypal-donation]

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: