Du er her
Hjem > Uncategorized > Myndig i dag – umyndig i morgen

Myndig i dag – umyndig i morgen

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av Reidar Gunder
Ikke så få nesoddinger svever i den villfarelsen at ved en sammenslåing av Nesodden og Oslo, vil Nesodden få en eller flere representanter i Oslo bystyre. Svaret på dette er selvfølgelig: Ingen!

Som en bydel i Oslo vil Nesodden stille på lik linje med Kampen, Torshov, Majorstua og øvrige bydeler. Ingen av disse er direkte representert i Oslo bystyre. Vi blir henvist til å stemme på rikspartienes Oslogrupper. Ingen av politikerne i bystyret vil ha til oppgave å ivareta nesoddingenes interesser. Tvert imot.

Fra å ha kjent friheten og selvstendigheten ved å være myndig, vil vi med ett være umyndige, prinsipielt og praktisk befinne oss i samme situasjon som Oslofolk og nordmenn generelt med ett befant seg i under den nazityske okkupasjonen 1940-45.

Det vil ikke finnes noe eget Nesodden budsjett, ingen lokal skole- eller annen politikk å strides om, ingen nattåpen legevakt- eller brøytesak, industrimat eller ikke på Nesoddtunet, bare diktat, diktat. Eiendomsskatt er en selvfølge. Alt vil være prisgitt Oslo bystyres forgodtbefinnende. Alle beslutninger som angår oss vil bli fattet av politikere uten tilknytning til Nesodden. Tviler noen på at Nesodden vil ende som en salderingspost?

Som utbyggingsområde vil Nesodden interessere Oslopolitikerne. Vi som allerede  bor her vil snarere bli sett på som uvedkommende eller hår i suppen. Endelig vil Nesodden bli lagt åpen for økonomiske spekulanter og grov korrupsjon. Dagens kommunepolitikere på Nesodden vil for 99 prosents vedkommende ikke ha noen fremtid og følgelig overlates til sin ublide skjebne. Enkelte partiledere blir kanskje behandlet noe gunstigere. Vanlige nesoddinger får ingen ting å si over egen livssituasjon.

Unnskyld – noen som sa noe? –  Nærdemokrati! Hva er det? – Politikerprat – Narr oss ikke til å le!

Legg igjen en kommentar

Myndig i dag – umyndig i morgen

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av Reidar Gunder
Ikke så få nesoddinger svever i den villfarelsen at ved en sammenslåing av Nesodden og Oslo, vil Nesodden få en eller flere representanter i Oslo bystyre. Svaret på dette er selvfølgelig: Ingen!

Som en bydel i Oslo vil Nesodden stille på lik linje med Kampen, Torshov, Majorstua og øvrige bydeler. Ingen av disse er direkte representert i Oslo bystyre. Vi blir henvist til å stemme på rikspartienes Oslogrupper. Ingen av politikerne i bystyret vil ha til oppgave å ivareta nesoddingenes interesser. Tvert imot.

Fra å ha kjent friheten og selvstendigheten ved å være myndig, vil vi med ett være umyndige, prinsipielt og praktisk befinne oss i samme situasjon som Oslofolk og nordmenn generelt med ett befant seg i under den nazityske okkupasjonen 1940-45.

Det vil ikke finnes noe eget Nesodden budsjett, ingen lokal skole- eller annen politikk å strides om, ingen nattåpen legevakt- eller brøytesak, industrimat eller ikke på Nesoddtunet, bare diktat, diktat. Eiendomsskatt er en selvfølge. Alt vil være prisgitt Oslo bystyres forgodtbefinnende. Alle beslutninger som angår oss vil bli fattet av politikere uten tilknytning til Nesodden. Tviler noen på at Nesodden vil ende som en salderingspost? (mer…)

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: