Du er her
Hjem > Aktuelt > Ungdommens brukerundersøkelse

Ungdommens brukerundersøkelse

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
 Jonas Skancke synes det er feil å reke gatelangs for å treffe venner for en prat. Han gjennomførte en ungdomsundersøkelse for å sjekke om flere enn ham selv ønsker ungdomsklubben gjenåpnet.
Jonas Skancke synes det er feil å reke gatelangs for å treffe venner for en prat. Han gjennomførte en ungdomsundersøkelse for å sjekke om flere enn ham selv ønsker ungdomsklubben gjenåpnet.

Av Inger Johanne Norberg
Ungdom overlates til gatetilværelsen.Unge på Nesodden har knapt noe sted å være hvor man kan være bare ungdom, bare treffes og ha det hyggelig. På nordre Nesodden er ungdommene forvist til gata, senteret eller bussene.

Til budsjett 2017 foreslår Rådmannen å kutte i tilbudet til ungdom. Hvilket tilbud? Ungdommen på Tangen har ikke én time på klubb. Ikke én eneste time.

Ungdomsklubb er viktig og den er kuttet tidligere
Jonas Skancke har nettopp begynt på ungdomsskolen på Tangen. Etter skoletid oppdaget han at han hadde behov for å treffe venner på fritiden utenfor hjemmet.

Det var ingen steder å gå, ingenting å gjøre, ingen steder å være og ingen steder å treffe venner. Hvis man ikke skal henge gatelangs eller gjemme seg bort bak et bygg for å utforske voksenverdenen…… Det ville ikke Jonas.

Han snakket heller med folk og gikk i gang med å lage en undersøkelse blant ungdommene, for ungdommene og av ungdommene.

Undersøkelsens meget enkle spørsmål gikk ut på å undersøke behovet for fritidsklubb på Tangen. Resultatet er at 161 av 250 elever på ungdomsskolen svarte på undersøkelsen. Av dem villle 76,4 prosent ha fritidsklubb og hele 60,9 prosent ville bruke den.

Her vil Nesoddposte sette inn undersøkelsen i løpet av helgen.

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: