Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Formannskapsmøtet 2. november var en studie i ansvarsfraskrivelse

Formannskapsmøtet 2. november var en studie i ansvarsfraskrivelse

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

«Vi har aldri gått for 28-barns-avdelinger i barnehagene,» sa Arbeiderpartiets Truls Wickholm. Sist rådmannen foreslo 28-barns-avdelinger, var faktisk Arbeiderpartiet eneste parti som til slutt støttet ham. Vedtakene 31/10-13 om begrensinger til maksimalt 24 -barns-avdelinger og bemanning på minst en voksen pr seks store barn stemte Arbeiderpartiet imot.

Rådmannens forslag nå, som heller ikke Høyres Erik Adland ville ta ansvar for, er et direkte resultat av flertallet i kommunestyret sin bestilling fra 15, juni i år, hvor Rådmannen ble instruert om å:

  • vurdere mulighetene for å praktisere bemanningsnorm og barnegruppestørrelse slik at det er nok voksne i alle barnehager, uten at ratio varierer mellom små og store barnehager. Det samme gjelder plasser pr. barnehagestyrer.

Siden punktet har litt preg av politisk tåketale, fremmet Rødt for sikkerhets skyld forslag om at:

  • rådmannen ikke skulle fremme forslag i strid med kommunestyrevedtak (se over). Det ble nedstemt av Høyre, Arbeiderpartiet og Frp.

Wickholm (Arbeiderpartiet) og varaordfører Adland (Høyre) har direkte ansvar for det forslaget til omlegginger i barnehagene som nå foreligger.

For at foreldre skal få ro og vi ikke får nye overraskende angrep på bemanningsnormer og kvaliteten i barnehagene, utfordrer vi Adland og Wickholm på vegne av sine partier til å ut denne valgperioden garantere at:

  • de står fast på fattede vedtak om bemanningsnormer
  • det i perioden ikke iverksettes ombygginger eller nybygginger for å øke størrelsen på avdelingene.
  • At styrerfunksjoner ikke slåes sammen

Å gjemme seg bak rådmannen når det skal kuttes i tilbud til de som trenger det mest er ufint. Han har levert et budsjettforslag som Høyre og Arbeiderpartiet selv har bestilt. Han kommer dessuten med tydelige advarsler om konsekvensene dersom forslaget blir vedtatt.  Det er vi politikere, ikke rådmannen, som har ansvaret for budsjettet..

Rødt

Geir Christensen

Kjellaug Myhre

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: