Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Om nazisme, og litt mer kommunesammenslåing

Om nazisme, og litt mer kommunesammenslåing

Dette innlegg er eldre enn 5 år og kan være utdatert.

I Amta 08.11.2016 retter Hans Birger Nielsen en belærende pekefinger mot den som her fører pennen, for å ha uttalt seg ”sprøtt” i avisens spalter. Tydelig uopplevd forestiller Nielsen seg ikke hvordan det var å leve i Oslo og Norge under okkupasjonsårene 1940-45.

Å vente at lederen for Nesodden Frp skal kunne tenke prinsipielt, er trolig for meget forlangt, men han kan få litt assistanse av en som i motsetning til ham selv, oppholdt seg som ung mann i Oslo og Norge under okkupasjonen. Og følgelig har første hånds erfaring om levekårene så vel den gang som nå. Et godt utgangspunkt for å trekke sammenligninger.

Nielsen spør om Reidar Gunder ”har glemt hva nazistene sto for og gjorde?” Svaret er nei! Og minnet er supplert med inngående studier i ettertid om nazismens innhold og vesen. Det er riktig at de tyske nazistene skjøt, men nazisme var mye mer enn kuler og krutt. Vi snakker om nazisme som mentalitet og samfunnssystem. Det var hva sammenligningen i Amta gikk ut på.

I dagens Norge å støte på diktatoriske holdninger fra den gang, er tragisk. Om Høyre/Frp ser likhetene skal være usagt, men deres gjerninger er vitnemål nok. Så trø varsomt, Nielsen. I ukjent terreng. Vil du utveksle synspunkter om nyere norsk og europeisk historie, la oss si fra 1814 til i dag, er du velkommen, men la oss være saklige.

Reidar Gunder

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: