Du er her
Hjem > Forsiden > Krystallfolket – en ny juletradisjon?

Krystallfolket – en ny juletradisjon?

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Kom og se Krystallfolket i helgen, oppfordrer noen av de 90 medvirkende
Kom og se Krystallfolket i helgen, oppfordrer noen av de 90 medvirkende

Av -reier
Teaterforestillingen Krystallfolket handler om førjulstri og barnlige forventninger til årets høytid, men også om hvor viktig det er å huske på hverandre når det blir travelt å rekke alt som skal gjøres før jula ringes inn. Og nedi dammen har de sine egne bekymringer. Krystallfolket som kommer til liv når det blir kaldt i dammen opplever at noen av dem forsvinner helt plutselig: Samtidig hører de at det dunker og skraper i isen over dem, hva er det egentlig som skjer?

For andre førjul på rad setter Nesodden Teaterfabrikk opp Krystallfolket, et spesialskrevet julespill hvor handlingen finner sted på Blylaget på Nesodden. For nedi isdammen, der krystallfolket bor, har det begynt å røre seg nå som kuldegradene siger på.

"Fabrikksjef" og manusforfatter Margrete Bratberg-Grøstad (i svart) blant Krystallfolket
«Fabrikksjef» og manusforfatter Margrete Bratberg-Grøstad (i svart) blant Krystallfolket

– Takket være midler fra Sparebankstiftelsen har vi kunnet videreutvikle forestillingen fra fjorårets oppsetning med nye scener og sanger, forteller Margrete Bratberg-Grøstad, som har skrevet manus sammen med Karoline Meyer. – Jeg fikk ideen da jeg hørte om den omfattende isdriften som ble drevet på Nesodden for 100-150 år siden. Et av stedene denne virksomheten foregikk, var på Krystalldammen. På scenen møter du små istapper som våkner etter sommerdvalen, gamle kloke krystallforeldre og store og små beboere fra halvøya som haster for å bli ferdig til jul. Kanskje kan denne forestillingen bli Nesoddens svar på Jul i Blåfjell eller Reisen til julestjernen, sier Margrete med et smil.

Nesodden Teaterfabrikk ble startet høsten 2014 og satte allerede opp sin første forestilling samme jul. Den gangen var det Jul i Blåfjell som sto på plakaten, og tradisjonen tro medvirket hele ensemblet. 35 barn i alderen 7 til 18 år sto på scenen for å ringe julen inn for Nesoddens befolkning. I årets oppsetning av Krystallfolket er det med hele 90 små og store på scenen!

Teaterfabrikken har vokst jevnt og trutt og hadde i løpet av et år 150 elever. To år senere har fabrikken lange ventelister på sitt mest populære musikkteaterkurs. Nå tilbys også teaterverksted til de aller yngste og voksenteater for glade amatører.

Krystallfolket spilles i Skoklefallsalen 26. november kl 18 og 27. november kl 13 og 17.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: