Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Sirkelargumenter fra Frp-lederen på Nesodden

Sirkelargumenter fra Frp-lederen på Nesodden

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Frp-leder på Nesodden, Hans Birger Nielsen, demonstrerer i Amta 16.11.2016 nok en gang manglende evne til prinsipiell tenkning.

Dermed begir han seg ut i en slags konkurranse om hvem som kan ramse opp flest negative aspekter ved den nazityske okkupasjonen av Norge i årene 1940-45. Foranledning: Den som her fører pennen har sammenlignet en eventuell innlemmelse av Nesodden som en bydel i Oslo,  med ett aspekt fra den tiden: umyndiggjørelsen.

I Tyskland var tyskerne  selv ikke blitt nazister fra den ene dagen til den andre. Hos dem (internasjonalt anerkjent som verdens ledende kulturland og demokrati) tok det 13 år fra den første verdenskrigens slutt til samfunnet deres via frie valg og stemmeretten ble totalitært og tyskerne umyndiggjort som individer. Herunder passerte det tyske samfunnet en rekke definerbare stadier. Vennligst notér: Ved sammenslåing med Oslo vil vi nesoddinger omgående bli umyndiggjort fra den ene dagen til den andre.

Det går flere veier til det totalitære samfunnet. I  Tyskland gjennom nazisme, i Italia via korporatisme til fascisme, i Russland ad kommunisme/Leninisme til sovjetisme/Stalinisme, for å ha nevnt 3 veier, alle like fatale.

Fremragende forskere rundt om i Verden har advart mot at den som ikke kjenner historien er dømt til å repetere den; dvs. begå de samme bommertene om og om igjen. Historien gjentar seg. Ikke fotografisk lik, men i prinsippet likeartet.

Frp-lederen på Nesodden avslutter med å ”fortelle”, sier han, ”at vi i FRP ikke ser noen likheter og det føler jeg meg sikker på at ikke Høyre gjør heller”.

Akkurat det var presis også mitt poeng om Høyre og Frp!

Reidar Gunder

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: