Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #45

Dagens musikk #45

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av Tore Svein Olsen ≡
Forrige gang jeg klarte å sende inn musikk begav jeg meg inn på kjenningsmelodimarkedet. Dette er en utømmelig kilde til musikkmateriale, men dere skal få slippe denne gangen! I begynnelsen av novenber (5) satt jeg bak pianoet på en konsert med Drøbak storband. Hva vi spilte? Tja – så lenge etter så er det jo lett å finne frem storbandarr som vi jobbet oss igjennom. Som for eksempel dette (over) som innleder kveldens musikkspalte, Count Basie med kjenningsmelodien fra Reiseradioen i nrk. ‘The Kid from Red Bank’ var nettopp fra Basies oppvekst på elvebredden, komponert og arrangert av Neil Hefti i 1957.

En annen fin melodi – ikke ‘LÅT’ som mange sier – er ‘Walz For Debbie’. Her synger Monica Zetterlund på svensk (‘Monicas vals’) med Bill Evans trio! Dette er en meget vanskelig melodi å fremføre korrekt. Den skal flyte av sted, uten å bli for tydelig preget av sin ¾ valsetakt.

https://www.youtube.com/watch?v=8tp-nbchmHU

Nå over til god gammel disco! Her er ‘The Trammps’ med Disco Inferno fra 1976. En svingende låt og fortsatt meget dansbar!

Jeg har mange ganger presentert jazzpianister i denne spalten. Visste dere at Clint Eastwood (Ja – filmskuespilleren) også er en habil pianist? Selv om han har støttet Donald Trump både før og etter valget i USA, så er (var) han en meget dyktig filmskuespiller, og også en pianist det går an å lytte til (dette opptaket er bare lyd). Jeg lurer på hva president Donald i Trumpistan syns om dette?


Vill musikk? Joda her er eksempel på skrivemaskin som soloinstrument i symfoniorkester. Hørt den før? Kanskje – men neppe fra en konsertfremførelse!

Nåda- la oss avslutte denne fredagens seanse med ‘Klassisk Musikk i K-dur!’ Joda – K for komedie – elegant spilt av fire herrer! God aften!

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: