Du er her
Hjem > Aktuelt > En barselsgruppes meninger om julen.

En barselsgruppes meninger om julen.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av Gunhild Gjevjon ≡
Nesoddpostens utsendte finner barselgruppen ved et  bord på Tangentcafeen. Fire mødre sammen med sine nye verdensborgere er samlet i samtale med hverandre. Nydelige babyer som bare smiler og synes å ha det riktig så godt der på cafeen. På spørsmål  om de fire nybakte mødre er villige til å svare på noen spørsmål om julen  svarer alle bekreftende.

Kari -Anne Høybråten Småland.
Kari -Anne Høybråten Småland.

Første kvinne ut er Kari -Anne Høybråten Småland (31 år)
-Jeg synes julen er en veldig fin høytid, sier hun, – og jeg gleder meg  til å  være sammen med familien. Også adventstiden og den stemningen den bærer med seg setter jeg pris på. Vi gir hverandre gaver, men opplever vel gavekjøret som litt stressende. Anne avslutter med å si at familien på julaften har som fast rituale å gå i kirken på julegudstjeneste og at de også prøver å få med seg en et kirkebesøk til i løpet av julen.

 

Elisabeth Kristine Bay.
Elisabeth Kristine Bay.

Elisabeth Kristine Bay (36 år)
Må si jeg med en baby på 4 måneder gruer meg litt til innkjøp av gaver, sier Elisabeth, – men siden jeg er i svangerskapspermisjon  så kan jeg handle på tider da det ikke er rush. Når det gjelder juleritualer  så er det et par ting som går igjen hvert år, filmen «Alene hjemme nr.1 » og å få med seg en julekonsert. Gleder meg også til å være sammen med venner, spise god mat og å gå i selskap.

Janne Rygg.
Janne Rygg.

Janne Rygg (35 år)
For meg handler også julen om å være sammen med familien, sier hun. – Det er ingen ting jeg gruer meg til, i julen fortsetter hun, –  men i år kommer jeg kan hende/ut trolig til å handle flere julegaver på nett. Og i år gleder jeg meg spesielt til å feire jul sammen med mine foreldre. Og så skal vi på julegudstjeneste, noe som er en tradisjon.

 

Ingrid Valheim Hagen.
Ingrid Valheim Hagen.

Ingrid Valheim Hagen  (31 år)
For meg handler julen om familie og gode stunder, sier Ingrid. – Gleder meg også til adventstiden. Er glad for å ha svangerskaps permisjon i adventstiden.  Gleder meg også til julefilmene, pyntingen av juletreet og mye mer. Og så prøver jeg å unngå julegave stresset.

Mao ingen tvil hos disse mødrene om at adventstiden og julen er en hyggelig tid. Neste uke kommer intervju med personer i en langt høyere alder og deres hva de svarer på spørsmålet om meningen med livet.
Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: