Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Frp-lederen bør nå roe seg ned

Frp-lederen bør nå roe seg ned

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Av Reidar Gunder ≡
Frp-leder Hans Birger Nielsen har rotet seg inn i et hjørne han vanskelig kommer ut fra. Av den enkle grunn at han vil spille ekspert på et område han ikke behersker.

Det er Frp-lederen som selv har brakt temaet nazisme/kommunesammenslåing på bane. Ikke undertegnede. Han tenkte nok at anledningen lå til rette, men ble selv en levendegjørelse av det gamle ordspillet om mannen som gravde en grav for andre, men falt selv der i.

For å illustrere den situasjonen vi nesoddinger ”med ett” ville befinne oss i ved å bli tvangsinnlemmet i Oslo, sammenlignet jeg ut fra egen erfaring med den situasjonen Oslofolk og nordmenn generelt ”med ett” befant seg i den 9. april 1940.

Hvilken situasjon? Fra å være myndige var vi hodekulls blitt umyndige! Om denne situasjonen mangler Frp-lederen så vel erfaring som kunnskaper når han opportunistisk slenger om seg med ordet ”nazisme”. Rett og slett uhistorisk tøv. Der og da lå den slags for oss i fremtiden.

Der og da forelå en militær situasjon. Angivelig var Tyskland ikke i krig med Norge. Angivelig kom krigsmakten for å beskytte oss mot truende farer. Norske myndigheter og nordmenn flest så det annerledes. Vi følte oss og var reelt sett hærtatt, okkupert, umyndiggjort. Men alle de dramatiske menneskelige krigsomkostningene gjennom tunge og knugende okkupasjonsår, som Frp-lederen lettvint ramser opp, lå i aprildagene 1940 i fremtiden. Der og da forelå som sagt en militær konflikt. Kongen på flukt, folket i sjokk, tysk blitzkrig – Ja. Men ”nazisme” ? Nei!
Vi nordmenn ble omgående umyndiggjort! ”Nazisme” er ikke rette ord for det som skjedde. Selv nede i Europa praktiserte tyskerne ”lebensraum” gjennom forhandlinger og krig.

Tåkepratet om ”å ufarliggjøre nazismen” er Frp-lederens egenhendige klossete fabrikasjon om en tidsepoke han ikke har de fjerneste erfaringer fra. Det hjørnet han har rotet seg inn i, vil bli tungt å slippe helskinnet ut fra. Tegn

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: