Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Takk til de som velger å ikke se bort

Takk til de som velger å ikke se bort

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

På Nesodden har diskusjonen om budsjettet for 2017 gått høyt. Det politiske flertallet med Ap, og Høyre, med MDG på slep, har bestemt seg at det viktigste i dette budsjettet er å ende på et stort overskudd. Alt annet stemples som ”uansvarlig”, fordi kommunen må ha reserver til å møte det ordfører Sandberg meget vagt kaller ”fremtidige utfordringer.”

Det høres umiddelbart ganske fornuftig ut, men det er hake ved det hele – og den er stor. For å få til dette store overskuddet sitt, har AP, Høyre og MDG bestemt seg for å sende hele regningen til alle de utsatte og sårbare gruppene de kunne finne. Det er barnehagebarn, skoleelever, de unge, de eldre og de med psykiske utfordringer som skal betale prisen.

At flertallet ønsker å gjøre disse gruppene til salderingsposter bør ikke lenger forundre noen. Dette er en videreføring av AP og Høyres nye styringsprinsipper, hvor mennesker defineres som brukere, og man uten å skjemmes snakker om ”stykkpris.” For alle som bor på Nesodden betyr det at ulikr ytelser vil defineres på bakgrunn av økonomiske rammer og krav om overskudd – og ikke av behov.

Er det slik vi vil ha det? Og er det noen som virkelig tror at det å kutte støtte til svake grupper nå vil medføre lavere kostnader for Nesodden Kommune i fremtiden?

”Men vi må jo kutte”, tenker kanskje noen. Nei, vi må ikke det. Selv uten alle kuttene som rammer grupper med åpenbare behov kunne Nesodden budsjettere med et større overskudd i 2017 enn det vi får i inneværende år. Vi kan altså skjerme dem som trenger det mest – samtidig som overskuddet blir større – men vi har et politisk flertall som velger å ikke gjøre det!

Denne tankegangen vil aldri få min støtte, og jeg er glad for at det er mange med meg som velger å ikke se bort eller sitte stille når den politiske eliten bestemmer seg for å valse over de som trenger en utstrakt hånd – og ikke et slag i ansiktet.

Geir Brandstadmoen

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: