Du er her
Hjem > Forsiden > 20.000 til Ungdomstilbud på Tangen.

20.000 til Ungdomstilbud på Tangen.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
≡Av Inger Johanne Norberg ≡
Ungdommen ved Elevrådet på Tangenåsen tok tak sjøl og fikk 20.000 kroner til oppstart av ungdomstilbud på fritida.

Det var et uttrykt ønske hos ungdom om å senke skuldrene. Jonas Skancke sitter i Elevrådet og tok initiativ til å søke om midler hos Akershus Fylkeskommune sitt «Prøv selv Prosjekt 2016».

Initiativet ble tatt etter at Jonas og andre gjennomførte Ungdommens brukerundersøkelse tidligere i høst. Undersøkelsen ble gjennomført fordi noen ungdommer savnet et ungdomstilbud hvor man bare kan være, et tilbud uten å måtte tilhøre en organisert eller definert gruppe. Bare kose seg, rett og slett. Undersøkelsen gikk ut på å finne ut om det fantes flere med samme behov. Noe som viste seg å stemme. Undersøkelsen viste at 76,4 prosent vil ha fritidsklubb og hele 60,9 prosent vil bruke den.

Søkte og fikk positivt svar i rekordfart
Elevrådet søkte 21. november om midler til spill og kafé. Allerede den 22. november fikk de positivt svar fra fylkeskommunen, så nå er det bare å sette i gang.

Prosjektmidlene i Prøv Selv Prosjekt 2016 skal gå til egenorganiserte tiltak innenfor kultur, frivillighet og folkehelse og formålet er å tilrettelegging for at ungdom som ikke finner seg til rette i de ordinære tilbudene skal få en mulighet for å sette i gang egenorganisert aktivitet.

Nesoddposten ønsker lykke til med klubbtilbud!

Se artikkel om Ungdommens brukerundersøkelse:

http://www.nesoddposten.no/ungdommens-brukerundersokelse/

Se Akershus Fylkeskommune og «Prøv selv prosjekt 2016:

http://www.akershus.no/ansvarsomrader/tilskudd-og-stotteordninger/?article_id=203595

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: