Du er her
Hjem > Kultur > Leonard Cohen

Leonard Cohen

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

 

Leonard Cohen. Foto: Rama, Under Creative Commons Lisens

≡ Av Gunhild Gjevjon ≡
Om Cohen er det sagt mye vakkert. 
Robert W. Kvalvaag  skriver i artikkelen ”Det er en sprekk i alt” ( Vårt land den 15.11.2016.):

«I refrenget til tittelsporet  på Cohens siste utgivelse You Want it Darker, synger han: ”Hineni, hineni, I´m ready, my Lord”. Det hebraiske ordet hineni, som betyr : ”Her er jeg”,  forekommer åtte ganger i Den hebraiske bibel. Hver gang brukes det i forbindelse med en skjellsettende hendelse i livet til den som snakker.»  «Og da Leonard Cohen skjønte at livet nærmet seg slutten, sang også han  ”Hineni”. Han var «reiseklar» som det heter på bedehusspråket. Til oss som skal leve videre er Leonard Cohens ”Hiineni” en påminnelse om at også vi må respondere når noen kaller på oss.”

Forfatteren Håvard Rem skriver i DAG OG TID 18.11.2016 at : «For et sekularisert Vesten ble den jødiske og Jesuselskende zenbuddisten,  den presten vi ikke skjønte at vi hadde.»

I Klassekampen 12.11.2016 sier forfatter Ruth Lillegraven at  Cohen godt kunne ha vunnet Nobelprisen i litteratur.  Det er  denne skribenten enig i, men tenker at Cohen er i godt selskap da verken han eller vår alles Astrid Lindgren ble funnet gode nok til å motta denne prisen. Og at vi er heldige som fortsatt kan nyte de tekster og den musikk som Cohen har gitt oss.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: