Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Hans Birger Nielsens fatale uvitenhet

Hans Birger Nielsens fatale uvitenhet

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

I Amta 13.12.2016 forsikrer Nesodden Frp-leder Hans Birger Nielsen at han ”lever godt” med sine manglende kunnskaper om Norge i okkupasjonsårene. Det har undertegnede aldri betvilt enn si kommentert. Men dette avholder ham ikke fra å opptre som ekspert.

Han sprer imidlertid ikke ”manglende”, men ”falske” kunnskaper , som han dertil tillegger undertegnede. Metoden er velbrukt. Man pådytter en annen noe vedkommende aldri har sagt eller ment, og gjør deretter et nummer av dette. I foreliggende tilfelle trekkes en setning ut av sin sammenheng, samtidig som det blir sett bort fra hovedpoenget i setningen. Nemlig ordene ”med ett befant seg i” som viser til en bestemt situasjon: ”umyndiggjørelsen” i aprildagene 1940.

Undertegnede nevnte aldri ordet ”nazisme”. Det nærmeste er identifiseringen av den ”nazityske” okkupanten. Historisk korrekt. Begrepsordet ”nazisme” forbundet med kommunesammenslåing står derimot helt for Frp-lederens egen regning. Det ble ikke praktisert ”nazisme” i Norge under okkupasjonen. Det vi nordmenn ble konfrontert med var derimot krigens justis. Hadde vi forholdt oss passive ville vi ikke blitt offer for represalier.

Frp-lederen begriper ikke dette. De norske sabotasjeaksjonene ble fra tysk side besvart med krigsjustis. Ikke med ”nazisme”. Saklig sett er ordet ”nazi”, bortsett fra sin jødiske betydning, en slags forkortelse av tidens innenrikspolitiske tyske styringssystem, som sprang ut fra Hitlers politiske parti NSDAP. Bokstavene står for det ”nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti”. Følgelig det tyske innenrikspolitiske styringssystemet i årene 1933-1945. Det er et kjent faktum at tyskerne var nøye med å bevare sin såkalte ariske renhet. Raseblanding var noe de mindreverdige drev med. Vi nordmenn ble sett på som en slags fettere, som skulle behandles med overbærenhet.

Nazisystemet ble aldri praktisert i Norge. Etter frigjøringen ble det gjennomført et ”landssvikoppgjør” i Norge. Når Frp-lederen på ny kommer med tåkeprat om ”å ufarliggjøre nazismen” og anfører et løsrevet , sitt eget feiltolkede, sitat fra undertegnede som belegg, avslører han komplett uvitenhet om ugjendrivelige historiske fakta. Så forstår vi også at Nesodden Frp, med Nielsen som formann, må være ukjent med konsekvensene av den politikken partiet hans fører.

Rikspolitisk står Frp solidarisk med Høyre om kommunemassakreringen.De to partiene fører en sentraliseringspolitikk som er i tråd med den politikken som ble ført i Tyskland i årene før Hitler. Sikkert ukjent for Frp-formannen, men her siktes til Weimarrepublikken; hyldet som verdens mest avanserte demokrati, men som førte tyskerne rett i hendene på Hitler. Den politikken er det derfor mange grunner til å advare mot. Det er hva undertegnede gjør uten ”smart” manipulering, verken med ord eller handling, slik Frp-lederen på Nesodden betegnende griper til med sitt billige forsøk på mistenkeliggjøring, når han antyder at undertegnede må ha hatt det ”mye lettere” enn mange andre ”under nazistenes styre”. Hva kan han vite om en tid og forhold, som han selv innrømmer, er ham fullstendig fremmed?

Sammen med Høyre går Frp i fotsporene til den tyske Weimarrepublikken til tross for at det foreligger historisk belegg for hvor den fører oss. Så til slutt: Nesodden Frp-lederen har ikke tatt avstand fra Høyre/Frp-regjeringens brutale kommunemassakrering (75 prosent av landets kommuner), slik han prøver å antyde. En politisk sentralisering i retning mot et totalitært styrt samfunn. Han regnet nok ikke med at han og partiet hans skulle bli avslørt.

Reidar Gunder

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: