Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Hvilket rom gis til meningsytringer?

Hvilket rom gis til meningsytringer?

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

I dagens samfunn har vi tilsynelatende et stort utvalg av arenaer hvor vi på forskjellige måter kan gi uttrykk for våre meninger. Vi sier tilsynelatende da våre meninger lett kan drukne i flommen av meningsytringer der ute. Så hvor er (burde være) vår beste arena for å uttrykke meninger om vårt samfunn? Jo i kommunestyresalen. Å kunne, på vegne av mange, snakke direkte til våre folkevalgte. Dette er en mulighet vi tilsynelatende har i Nesodden kommune. Igjen sier vi tilsynelatende, da denne muligheten blant annet reguleres gjennom ordførerens vurdering av «allmenn interesse».

5. desember ba vi om å få komme i kommunestyret 14. desember for å si noen ord og overrekke underskriftskampanjen «Barnehagefabrikk. Nei takk! Ordføreren sa nei, med henvisning til «Reglement for Nesodden kommunestyre». Vi synes det er synd når de folkevalgte på denne måten fratas muligheten til å høre tankene til mange av sine innbyggere.

Siden vi ikke fikk gitt uttrykk for noen av våre tanker i kommunestyret onsdag 14. desember 2016, vil vi her og nå dele disse tankene:

Vi vil, på vegne av mange mennesker som er opptatt av de yngste barnas muligheter til en god start i livet, overrekke 500 underskriftene som et lite symbol på det isfjellet av engasjement som vokser i samfunnet rundt barnehagebarns oppvekstsvilkår. Nok er nok! Vi vil ikke ha barnehagefabrikker!! Vi takker for at fornuften seiret i årets budsjettprosess, men vi mener at dere som folkevalgte skal ta med dere denne symbolske advarselen, og innse, for all fremtid, at dere ikke engang skal vurdere å kutte noe mer i barnehagetilbudet. Tvert imot:

– Dere må, som representanter for oss innbyggere, stå opp for, og verne om de yngste innbyggerens sårbarhet, slik at dere ikke medvirker til at de yngste barna påføres skader som vil koste dem, men også samfunnet, dyrt å prøve å reparere.

– Dere må, som representanter for oss innbyggere, innse at en god barndom krever gode og nok faglig menneskelige ressurser, og budsjetter som gir rom for å kunne åpne opp for barnehagens rammeplans ønsker om å gi en god barndom.

Når dette leses er vi i gang med 2017 og budsjettet for 2017 har begynt å virke. Vårt nyttårsønske er at våre lokalpolitikere bruker våren til å innta ikke bare et prinsipielt/førende standpunkt, men også gjennom sine vedtak, en økonomisk og «faglig» politikk som i praksis, for all fremtid, verner om kommunens yngste og mest sårbare innbyggere

På vegne av mange mennesker som er bekymret over lokalpolitikerens prioriteringer

Laila Schei, Henriette Tiltnes, Constanse Elmenhorst, Bjørg Brosstad, Terje Kristiansen, Sara de Zwart Rørholt Valen og Maria Ormseth i Fjordvangen barnehage
Silje Nordberg, Kari Isaksen og Agnieszka Grabas i Hellvik barnehage
Linn-Christin Ellingstad og Signe Alstad i Alværn barnehage
Ingrid Solbjørg Bertelsen, Silje Stokkan Golberg, Marte Sand Johnsen, Eva Stokkan, Kristofer Askelund og Bjørg Lobben Røed i Aurora Steinerbarnehage
Ann Katrine Søby Andersen og Lena Moe i Fager Skog FUS barnehage
Runa Kjensli i Ellingstad barnehage
Palma Kleppe i Askeladden barnehage
Melanie Freixedas og Synnøve Kirkaune i Sletta barnehave
Kristoffer Elmenhorst Johansen i Bergerkollektivet barnehage
Else Marie F. Wennersgaard i Lilleengen familiebarnehage
Audun Moen og Cecilie Lundin Moen i Knerten familiebarnehage
Lena Føllingstad i Trollskogen familiebarnehage
Elin Leer-Salvesen og Are Dammann i Haslerud Natur Familiebarnehage

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: