Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Hvor er nestekjærligheten i kommunestyret?

Hvor er nestekjærligheten i kommunestyret?

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

I disse juletider hvor tanken på å vise nestekjærlighet og vise omsorg for de som har minst kan vi  spørre oss selv. Hvordan verden ønsker vi å leve i?

Hva ville ham vi feirer fødselsdagen til sagt om den utviklingen vi har fått her på halvøya vår?
Hvor de som har minst fått mindre?

Etter omfattende reaksjoner og demonstrasjoner ble nedskjæringene i budsjett redusert fra ca 29 millioner til ca 20 millioner.
De berørte grupper med sterke fagforeninger og støttegrupper, fikk mindre nedskjæringer (barnehagene, skolen, Frivilligsentralen og Nesoddtangen gård m.m.)
De som hadde  lite synlige fagforeninger eller ikke klarte å få istand en bred folkelig mobilisering beholdt eller fikk økt kutt i budsjettene (Flyktninger, psykisk helse, sykehjemmet, omsorgstjenestene, teknisk drift osv.)

Hovedvirkningen av nedskjæringene er at tilbud du trenger når du er i krise, blir dårligere eller borte.

En million mindre til psykisk helse betyr ikke at flere vil falle utenfor. Det betyr at veien tilbake etter en livskrise, blir vanskeligere .Når det blir flere eldre og færre pleiere  samt at bevilgningene til sykehjemmet kuttes ned  betyr det jo enda dårligere tilbud. Flere avslag på sykehjemsplass og stoppeklokkehjemmetjenester. Reduserte  tilbud til mennesker med funksjonsnedsettelse betyr blant annet økende sosial isolasjon. Mindreårige flyktninger vi har påtatt oss ansvaret for, risikerer dårligere oppfølging.

Felleskapets verdier ivaretas ikke..

Nedskjæringer i vedlikeholdet betyr kommunale bygg som forfaller. For folk i kommunen betyr det forfallene skoler, og sykehjem m.m. Som igjen medfører press mot salg og reduksjon i kommunal eiendom . De Høyre-politikerne som står bak dette, vil i neste omgang bruke sin egen nedskjæringspolitikk som argument for privatisering. Kortsiktig tenking eller planlagt handling?

Så vi har sett at det nytter å protestere og sifra når grådighetskulturen blir for umenneskelig og at vi er alle delaktige i å skape det samfunnet vi ønsker.
Jesus sa at det du gjør mot en av disse mine minste brødre, gjorde dere mot meg.
Så selvom det ikke er vår gamlemor som ligger på tunet i kloakk/ammoniakk stank eller vår psykisk syke bror som mister tilbudet, eller vår datter i drift som ikke blir fanget opp av ambulerende rusteam…så la oss bry oss..

GOD JUL
Christine Tetlie

Rødt Nesodden 

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: