Du er her
Hjem > Bøker > Kaja Schjerven Mollerin : I denne verden

Kaja Schjerven Mollerin : I denne verden

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

«I denne verden» er en bok/avhandling om Susan Sontags tenkning rundt forholdet mellom estetikk og etikk. Det er også en bok om hvordan moralspørsmål for oss alle, er innvevd i hverdagslivet, om hva vi tillegger verdi, om den dype erkjennelsesprosessen det er å vite hva man føler, forstå hvor man ser fra, for å kunne åpne seg for verden.»

«Mollerin diskuterer disse problemstillingene med utgangspunkt i tre ulike verk fra tre ulike perioder i Sontags virke: essayet Regarding the Pain of Others (2003), hvor Sontag skriver om krigsfotografier; romanen The Volcano Lover (1992), som blant annet handler om hvordan kulturen legger føringer for hvordan enkeltmennesket skal tenke, føle, handle; og dokumentarfilmen Promised Lands (1974), som Sontag lagde om Israel, i kjølvannet av Yom Kippur-krigen.»

Disse sitatene er hentet fra: http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Essays-lyrikk-og-skuespill/I-denne-verden

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: