Du er her
Hjem > Film > Min pappa Toni Erdmann: en film det er verd å se.

Min pappa Toni Erdmann: en film det er verd å se.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Min pappa Toni Erdmann, tysk-østerriksk spillefilm fra 2016

≡ Av Gunhild Gjevjon ≡»
Min pappa Toni Erdmann (originaltittel Toni Erdmann) er en tysk-østerriksk spillefilm fra 2016 skrevet og regissert av Maren Ade. Den handler om forholdet mellom Winfried Conradi, en gammel sekstiåtter og delvis pensjonert musikklærer med en hang til bisarre spøker som i filmen også opptrer under sitt alter ego «Toni Erdmann», og hans datter Ines, som lever et trist og ensomt liv som internasjonal forretningskonsulent. Det aller meste av filmen foregår i Bucuresti i Romania
, der Ines jobber for et internasjonalt konsulentfirma. Filmen har blitt beskrevet som en kunstfilm i form av en dramakomedie med en seriøs undertone, som handler om ensomhet og hva det vil si å leve et godt liv. Dialogen i filmen er hovedsakelig på tysk og engelsk, med enkelte bifigurer som utveksler korte dialoger på rumensk.

Filmen har fått universell ros av filmkritikere og har av mange kritikere blitt beskrevet som årets beste film i 2016[1][2][3][4] og som en «moderne klassiker»;[5] «’buzz’ er et for svakt ord for å beskrive begeistringen som har fulgt Toni Erdmann siden debuten i Cannes tidligere i år: fullt utblomstret filmatisk kjærlighet er mer dekkende».[6] I følge Rotten Tomatoes‘ kritikerkonsensus forener Toni Erdmann «nøye konstruerte, tredimensjonale figurer i en ømt morsom karakterstudie som er både genuint rørende og imponerende ambisiøs».[7]

Filmen vant prisene for beste film, beste regissør, beste manusforfatter, beste mannlige skuespiller og beste kvinnelige skuespiller ved European Film Awards i 2016, og har fått en rekke andre priser. Den ble valgt som den tyske kandidaten til Oscar for beste ikke-amerikanske film og var blant de ni av 85 nominerte filmer som gikk videre i nominasjonen i desember 2016.[8][9] «

Wikipedia Min pappa Toni Erdmann

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: