Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Wickholm og virkeligheten

Wickholm og virkeligheten

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

I Amta 08.12.2016 har Truls Wickholm et selvavslørende innlegg. Beregnet på å blamere undertegnede for et utsagn i Amta 06.12.2016. ”Ingen rot i virkeligheten”, skriver han.

Nei vel, hvorpå han hevder at han har selv ”ikke skrevet, sagt eller tenkt” det skapte grann, ”verken offentlig eller privat”, om sammenslåing av Nesodden og Oslo. Tro det? En yrkespolitiker, en gruppeleder for Ap på Nesodden, et drøyt halvår før Stortingsvalget, ikke en gang etter fylkesmann Svarstad Hauglands anbefaling til Stortinget om å slå sammen Nesodden og Oslo, påberoper at han er politisk jomfru!

Hvem tror han at han lurer? Og hva skrev undertegnede? Jo – at hvis Ap skulle vinne valget 2017, har vi ingen garanti for at Ap vil omgjøre en sammenslåing av Nesodden og Oslo. I klartekst: ”Ap og Gahr Støre har hittil vært påfallende lunkne når det gjelder kommunemassakren”. (300 kommuner, dvs. 75 prosent av landets kommuner massakreres uten at Ap eller de andre partiene, bortsett fra Sp, løfter en finger!) Så til setningen som har falt Wickholm så tungt for brystet: ”Nesodden Ap vil ha en formann og ordfører, Truls Wickholm, som er tilhenger av at Nesodden skal tvangsinnlemmes i Oslo”.

Hvordan kunne undertegnede skrive dette? Helt enkelt fordi Wickholm har vært vara på Stortinget for Gahr Støre og for Stoltenberg! Tviler noen på at Wickholm følger partiets sentrale ledelse? ”Ingen rot i virkeligheten”?

Teller ledelsen på knappene, usikker på hvilken vei valgvinden blåser? Ap-ledelsen er i utgangspunktet for sammenslåing fordi det gagner ledelsen. Men hva med velgermassen? På landsbasis er flertallet i mot sammenslåing. Høyre/Frp står lagelig til for å felles. Regjeringsmakt frister. Eller skal Ap gamble? Hvis ledelsen da ikke skulle klare å svinge velgerne sin vei, kan det bety farvel til regjeringsmakt? Velgere har unnlatt å benytte stemmesedlen og sittet hjemme i protest ved tidligere valg. Og om nye fire år kan Høyre/Frp ha befestet stillingen. Da er det kanskje ingen like opplagt sak å ta dem på, slik som nå. Man kan bli for taktisk. Hver dag i 2017 kan Ap miste velgere. Hvilket dilemma! Hvilken vei skal kappen svinge? ”Ingen rot i virkelighe

Reidar Gunder

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: