Du er her
Hjem > Aktuelt > En samtale mellom Nesoddpostens utsendte og Gud.

En samtale mellom Nesoddpostens utsendte og Gud.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Hør, hør etter gjentatte henvendelser har jeg fått kontakt med Gud.
Hør, hør etter gjentatte henvendelser har jeg fått kontakt med Gud.

≡ Av Gunhild Gjevjon ≡
Hør, hør etter gjentatte henvendelser har jeg fått kontakt med Gud. Han har nå opprettet en egen lyslinje for meg. En lyslinje som beveger langt raskere enn lysets hastighet. Og  har forsikret meg om at i dette lysnett er det ingen sikringer som ryker på grunn av overbelastning.

-Fortell meg, du som er Gud og vet alt, sier jeg, – journalisthodet mitt har så vanskelig for å forstå tankesettet og begrunnelsene til flertallspolitikerne her på Nesodden. Jeg fatter bare ikke hva de tenker på når de kutter i bevilgningene til Nesoddtunet .

– Jeg tenker, sier Gud, –  at du bør stille deg spørsmålet: Vet disse politikerne hvor alvorlig konsekvensene av disse kuttene er?

– Gjør de ikke det?

– De tror nok at de vet det, sier Gud, – med de fleste mennesker skjønner kun det de selv har erfart. Og det er vel ikke så mange av disse kommunestyremedlemmene som har en bestemor/far  som har eller trenger plass  på Nesoddtunet.

Så tar han seg en pause.

-Hei, er du der?

-Ja, men jeg blir faktisk trist når jeg ser hva som skjer i kommunen din. Tror vel at de færreste av disse politikerne har tatt innover seg det arbeidspresset de som jobber på Nesoddtunet utsettes for. Og at de som har vært så heldige å ha fått plass til sine eldste der, er redde for at deres kjære nattestid kan komme til å dø alene uten å ha noen å holde i hånden.

-Akkurat, sier jeg. – Og  kan du fortelle meg  hvorfor er Fagforbundet ikke har sagt et ord i media når det gjelder hvilke konsekvenser budsjettkuttene får for på Helse- og omsorgsfeltet ? Jeg trekker pusten. – Uff, beklager Gud, – det var dumt spurt av meg du er selvfølgelig verken med i noen fagforening eller noe politisk parti.

– Jeg synes du skal legge ut historiene som har stått i Nesoddposten om hvordan utbygging av sykehjemsplasser har blitt nedprioritert gjennom årene, sier Gud. – Legg dem ut så politikerne enda en gang får lese dem. Slik at de ikke kan si: dette visste jeg ingen ting om.

– As you wish, sier jeg, – men jeg har glemt å nevne de hjemmehjelpere og hjemmesykepleiere som på grunn av budsjettkutt nå må jobbe raskere og løpe fortere.

– Jeg er klar over det, men jeg må be deg om ikke å være fordømmende, sier Gud, – ikke bli sint på politikere som ikke ser konsekvensene av disse kuttene.

-Men budsjettet for 2017 går med kr. 26 025 000 kroner i overskudd. Kan du fortelle meg hvilke tiltak som er mer verdige enn de jeg her har nevnt? Og hvor er du i alt dette?

-Inne i hjertene våre vet vi forskjell på rett og galt, sier Gud. – Personer med makt vet dypest sett også det. Og så er du jo på direkte lyslinje til meg. Det er bare å ringe, og som du sikkert vet er jeg ikke født i går og ikke tilknyttet noe parti, sier han og ler godt. Og jeg tenker at en Gud med en slik humoristisk sans og latter kan jeg være trygg på og takker for samtalen.

Og så setter meg ned og skriver nyttårsbrev til  flertallspolitikerne. Men siden jeg ikke har noen lyslinje til dem så faller mine øyne på budsjettet for 2017. Der finner jeg svaret. Det er bevilget 3.5 millioner til grønne sykler i løpet av en tre års periode. Lån som skal tilbakebetales til kommunen, men som er penger kommunen tydeligvis har avsatt til lån for dette tiltaket.

Siden jeg kjenner en i kommunen som har en slik sykkel får jeg låne den. Hun trengte den egentlig ikke, men den var billig.  Jeg kaster meg på sykkelen og leverer brevene. Tenker at flertallspolitikerne vil sette pris på at jeg benytter meg av en av deres grønne sykler, og på mitt nyttårsbrev. Hva tror du?

http://www.nesoddposten.no/en-lenge-varslet-katastrofe-del-2-denne-ikke-gang-fra-2015-eller-2005-men-2002/

http://www.nesoddposten.no/hva-skjer-nar-det-ikke-lenger-er-noen-ledige-rom-pa-nesoddtunet-sykehjem/

http://www.nesoddposten.no/?s=hva+skjer+når

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SkL SLETTES.

Hør, hør etter gjentatte henvendelser har jeg fått kontakt med Gud. Han har nå opprettet en egen lyslinje for meg. En lyslinje som beveger seg 100 millioner ganger raskere enn lysets hastighet. Imponerende! Og han har også forsikret meg om at i lysnettet hans er det ingen sikringer som kan gå pga av overbelastning.

-Fortell meg, du som er Gud og vet alt, sier jeg. – Journalist hodet mitt har så vanskelig for å forstå tankesettet og begrunnelsen til flertallspolitikerene (H. Ap og Miljøpartiet De Grønne)  her på Nesodden. Jeg forstår bare ikke hva de tenker på når de kutter i bevilgningene til Nesoddtunet samt til NAV.

– Jeg tenker, sier Gud , –  at du bør stille deg spørsmålet: Vet disse politikerne hvor alvorlig konsekvensene av disse kuttene er?

– Gjør de ikke det?

– De tror nok at de vet det, sier Gud, – med de fleste mennesker skjønner kun det de selv har erfart. Og det er vel ikke så mange av disse kommunestyremedlemmene  som går på NAV  eller kjenner noen som går der? Eller har en bestemor/far som trenger plass på Nesoddtunet.

Så tar han seg en pause.

-Hei, er du der?

-Ja, men jeg blir faktisk trist når jeg ser hva som skjer i kommunen din. Tror vel at de færreste av disse politikerne har tatt innover seg det arbeidspresset de som jobber  på Nesoddtunet utsettes for. Og at de som har vært så heldige å ha fått plass til sine eldste der, er redde for at deres kjære nattestid kan komme til å dø alene uten å ha noen å holde i hånden.

Igjen tar Gud en pause.

-Synes du skal legge ut historiene som har stått i Nesoddposten om hvordan utbygging av sykehjemsplasser har blitt nedprioritert gjennom årene. Legg dem ut så disse politikerne enda en gang får lese dem. Slik at de ikke kan si: dette visste jeg ingen ting om.

– As you wish, sier jeg, – men du glemte å nevne de hardtarbeidene hjemmehjelpere og hjemmesykepleiere som pga budsjettkutt nå må jobbe raskere og løpe fortere?

– Det har du rett i, men jeg må be deg om ikke å være fordømmende, sier Gud, – ikke bli sint på disse politikerne som ikke ser konsekvensene av hva disse kuttene  betyr i dagliglivet til utsatte grupper.

-Men budsjettet for 2017 går med kr. 26 025 000 kroner i overskudd. Kan du fortelle meg hvilke tiltak som er mer verdige enn de jeg her har nevnt? Og hvorfor Fagforbundet, den største fagforeningen i Nesodden kommune,  er usynlig i kampen for alle som jobber og mottar tjenester innen helse/omsorgs området?

Stille, ikke noe svar.

-Sikkert dumt spurt, sukker jeg, – du er nok ikke blant de som er fagorganisert, men  hvor er du da i alt dette?

-Inne i hjertene våre vet vi  forskjell på rett og galt, sier Gud. – Personer med makt vet dypest sett også det. Og så er du jo på direkte lyslinje til meg. Det er  bare å ringe og som du sikkert vet er jeg ikke født i går og ikke tilknyttet noe parti, sier han og ler godt. Og jeg tenker at en Gud med en slik humoristisk sans og latter kan jeg være trygg på og takker for samtalen.

Og så setter meg ned og skriver julebrev til  flertalls politikerne. Men siden jeg ikke har noen lyslinje til dem så faller mine øyne på budsjettet for 2017. Der finner jeg svaret. Det er bevilget 3.5 millioner til grønne sykler i løpet av en tre års periode. Lån som skal tilbakebetales til kommunen, men som er penger kommunen tydeligvis har prioritert/ er avsatt til lån for dette tiltaket. Hipp hurra, disse politikerene vet å prioritere. Klart det å bevilge til grønne sykler er viktigere enn så og si alt annet.

Siden jeg kjenner en i kommunen som har en slik sykkel får jeg låne den. Hun trengte den egentlig ikke, men den var billig.  Jeg kaster meg på sykkelen og leverer julebrevene. Tenker at flertallspolitikerne vil sette pris på at jeg benytter meg av en av deres grønne sykler, og på mitt julebrev. Hva tror du?

Gunhild Gevjon

http://www.nesoddposten.no/hva-skjer-nar-det-ikke-lenger-er-noen-ledige-rom-pa-nesoddtunet-sykehjem/#more-7165

http://www.nesoddposten.no/en-lenge-varslet-katastrofe-del-2-denne-ikke-gang-fra-2015-eller-2005-men-2002/

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: