Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Til politikerne i Nesodden kommune

Til politikerne i Nesodden kommune

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

«Sammen skaper vi det gode livet» er mottoet til Nesodden kommune. De siste fire årene har jeg jevnlig vært på besøk hos min mor som er pasient på Nesodden Bo og Service senter, også kalt Nesoddtunet på folkemunnen. Før min mor kom inn der var min far også pasient der i et par år før han døde.

Jeg har derfor sett og kunne fulgt en utvikling på Nesoddtunet som jeg synes står sterkt i kontrast til kommunens motto.
Hele høsten 2016 har avdelingen hvor min mor er pasient vært preget av svært lav bemanning, mye ufaglært arbeidskraft og også til tider store språkproblemer. Dette i kombinasjon med stadig sykere pasienter har medført at min mor og andre pasienter er blitt engstelige og utrygge. Situasjonen blir ikke bedre med at Nesoddtunet også må ta inn mennesker med rusproblemer med dertil utagerende og ukontrollert oppførsel.

Når de gamle og syke blant oss ligger/sitter på rommene sine på Nesoddtunet og knapt tørr å ha dørene sine åpne, har vi da vært med å skape den gode alderdommen for dem?
Når de gamle og syke blant oss ikke får den hjelpen eller pleien de trenger, har vi da vært med å gi dem den verdigheten de har krav på?

Når stedet er så underbemannet at ansatte sitter og gråter i fortvilelse over ikke å rekke over alle arbeidsoppgavene og pasientene, er vi da med å skape det gode arbeidslivet for de ansatte?

Jeg vil på det sterkeste anbefale Nesoddens politikere å gå i turnus ei ukes tid på Nesoddtunet med både dagvakter, aftenvakter og nattevakter, for å se om de kan skrive under på at de er med å skape det gode liv for dem som i alle år har betalt sin skatt og som nå er avhengig av den velferden som vi så stolt påberoper oss å ha i Norge.

Når jeg ser hvordan «det gode livet» på Nesoddtunet er, skammer
jeg meg på kommunens vegne. En kommune som ikke evner å se at også de eldste og sykeste blant oss har krav på et trygt liv, bør kanskje skifte motto til: «Sammen sparer vi oss til fant.»

Unni Smith. På vegne av flere pårørende på Nesoddtunet

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: