Du er her
Hjem > Bøker > En film om forfatterne Ingeborg Backmann og Paul Celand

En film om forfatterne Ingeborg Backmann og Paul Celand

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Ingeborg Backmann og Paul Celand
Ingeborg Backmann og Paul Celand

≡ Av Gunhild Gjevjon ≡
Det er nå laget en film der to unge skuespillere fremfører tekster fra korrespondansen mellom forfatterne Ingeborg Backmann og Paul Celand. Hun ble født i Østerrike i 1926 og døde i 1973 . Paul Celand ble født i Ukraina i 1920 og døde i 1970. Ingeborgs foreldre var nazister og Pauls var jøder.

I 1948 møtes disse to i Wien og blir forelsket. Etter to måneder forlater Celand Østerrike og drar til Paris. I 1957 møtes de så igjen på en konferanse (Celand var da gift med Gisele de Lestrange). Kjærligheten mellom dem kommer tilbake, om den da noen gang har forsvunnet? Et kjærlighetsforhold som fører til mye korrespondanse: dikt, brev mm.

Og det er, som nevnt, med utdrag i denne korrespondansen at filmen om dem er laget. En film som ble vist på filmfestivalen i Berlin og som har høstet mye ros. Blant annet har ord som magisk blitt brukt. Så la oss inderlig håpe at denne filmen blir vist på våre kinoer i 2017.

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: